Najnovije vesti

MILOVA IMOVINSKA KARTA: Pored stana od 187 kvadrata i plate od oko 2.000 evra ima i OVO! Uvid u bankarski račun nije dozvolio!
Foto: EPA/Boris Pejović

prijavljena imovina

MILOVA IMOVINSKA KARTA: Pored stana od 187 kvadrata i plate od oko 2.000 evra ima i OVO! Uvid u bankarski račun nije dozvolio!

Crna Gora

Prema podacima dostavljenim Agenciji za sprečavaje korupcije, predsednik Crne Gore Milo Đukanović prijavio je da je tokom većeg dela prošle godine primao nepunih 2.105, a njegova supruga Lidija nešto više od 890 evra mesečno.

Đukanović je prijavio da je vlasnik stana od 187 metara kvadratnih koje je stekao otkupom, a nakon ostavinskog postupka razmenom ili nasledstvom stekao je i stambene prostore od 47 i 170 kvadrata, nestambene prostore od 42, 70 i 168 kvadrata, garaže od 81 kvadrat, i oko 110.000 metara kvadratnih zemljišta.

Podgoričke Vijesti su u julu objavile da je predsednik Demokratske partije socijalista u imovinskom kartonu kojim se prijavljuje uvećnje imovine vrednosti preko 5.000 evra Agenciji prijavio da je postao vlasnik velikog zemljišta i više nekretnina.

Supruga je, prema kartonu, vlasnica porodične stambene zgrade od 121 kvadrat i 12 kvadrata pomoćne zgrade, 500 kvadrata dvorišta i preko 2.500 kvadrata zemljišta. 

Milo Đukanović
foto: Stefan Jokić

Lidija Đukanović je od ranije vlasnica audija A3 iz 2006. godine, a zajedno sa suprugom je vlasnica vaučera, prenele su Vijesti.

On je suvlasnik firme Global Montenegro i čevrtine "Univerzitatsa" - osnivača Univerziteta Donja Gorica.

U Đukanovićevom imovinskom kartonu se navodi i da je na "Univerzitats" upisano nepunih 20.000 kvadrata zgrade i garaže i malo više od 12.000 kvadrata zemljišta u Donjoj Gorici.

Na "Global Montenegro" upisano je 20.130 kvadrata zemljišta pod hipotekom u Budvi.

Đukanović, navodi se, nije dao saglasnost Agencije da pristupi njegovom bankarskom računu.

Kurir.rs / Tanjug,   Foto: EPA/Boris Pejović

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...