VELJOVIĆ SE RASPISAO PA OPET UDARA PO SRBIJI: Polusvet TROBOJKA revolucije i prinošenje CG na žrtvenik velikosrpskog nacionalizma!
Foto: Youtube prtscr / Atlas TV Montenegro

neistomišljenike nazvao izdajnicima

VELJOVIĆ SE RASPISAO PA OPET UDARA PO SRBIJI: Polusvet TROBOJKA revolucije i prinošenje CG na žrtvenik velikosrpskog nacionalizma!

Crna Gora -

Veselin Veljović, bivši direktor UP, sada savetnik predsednika Mila Đukanovića i „predavač na predmetima Nacionalne i Međunarodne bezbednosti“, u tekstu "Trobojka na Cetinju“ koji je objavila Pobjeda istakao je da nikada „kao sada nije potrebno jedinstvo da se Crna Gora od bahatih nasrtaja sačuva i zaštiti“.

Novu vlast, kako kaže, karakterišu nekompetentnost, neodgovornost i anticrnogorsko delovanje, i ne smeta im degradacija i poniženje vlastite države.

"Na sceni je najgori oblik srpskog nacionalizma i radikalizma. Vlada širi strah, mržnju i osvetu, pobuđuje nestanak građanske države i dominaciju crkveno-teokratske države“, tvrdi Veljović.

Dotakao se, ovlaš, i 90-ih, govoreći o "balvan revoluciji“, pa preko "šatorskog naselja“ prešao na kritiku “trobojka revolucije“, konstatujući da su „neznaveni autori oslikavali trobojke gde god su stigli, ispoljavajući primitivizam i vulgarni nacionalizam“.

Nikšić, mitropolit Amfilohije
foto: Facebook / Ne damo svetinje

"Da mašta tog polusveta nema granica i da je samo ljudska glupost bezgranična pokazuje takozvana “cerada revolucija”. Otužno izgledaju i opskurno viseće cerade na zgradama mnogih crnogorskih gradova, bilbordima pored crnogorskih saobraćajnica veličajući seme razdora i razgradnje svega crnogorskog za račun tuđih država i tuđih interesa. Najnoviji postupak postavljanja trobojke na kapije Cetinjskog i Crnogorskog manastira nema samo formalno već suštinsko značenje, manastir je srpski – dakle naš.“.

U tekstu se, kako navodi portal In4s, izdvojila kovanica - „prizemno patosni nacionalizam“, a ovako razmišlja o političkim neistomišljenicima:

"Demokratski front je pešadija državnika tuđih država i sa ponosom stoji ispod njihovih barjaka. To se u ponosnoj Crnoj Gori uvek zvalo izdaja.“.

Kaže da je se priprema nova 1918, i kritikuje Zapad koji to ne primećuje, tvrdi da je cilj prineti Crnu Goru na žrtvenik velikosrpskog nacionalizma "jer ideja o velikoj Srbiji “šešeljevski” živi i kod njegovih učenika, zveckajući ponovo oružjem kao devedesetih“.

Na samom kraju prisetio se Njegoševih stihova: “Pleme moje snom mrtvijem spava“, dok, kako kaže, srpska crkva ostvaruje svoje ciljeve preko teokratske vlade srpske crkve u Crnoj Gori ne shavatajući da je predstojeći popis stanovništva pitanje od najvećeg nacionalnog interesa za Srbiju i srpsku vlast.

"Morate biti svesni da ćete jednog dana otići i da sve što ste radili neće biti zaboravljeno kao što nije ni sramna i izdajnička 1918.“, zapretio je Veljović.

Kurir.rs / In4s, Foto: Youtube prtscr / Atlas TV Montenegro

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track