Najnovije vesti

BERANCI BESNI ZBOG UBISTVA MEČKE: Pokrenuli i peticiju da se osude ubice
Jedno meče došlo do beranskog hotela, Foto: Printskrin/Facebook

zalutala u grad sa mladuncima

BERANCI BESNI ZBOG UBISTVA MEČKE: Pokrenuli i peticiju da se osude ubice

Crna Gora

Vest da je svirepo ubijena mečka, koja je sa mladuncima u četvrtak posetila urbanu gradsku zonu u Beranama, uznemirila je javnost i izazvala revolt kod građana koji su pokrenuli peticiju da se osude mladići koji su usmrtili ovu zaštićenu vrstu.

Beranska policija je u četvrtak uveče privela nekoliko ljudi iz sela Ržanica, za koje se osnovano sumnja da su ranije u toku dana usmrtili mečku.

Mečka je pronađena u mestu Jela-Breze u selu Rovca.

Lovci, bolji poznavaoci ćudi divljači, smatraju da se mečka probudila iz zimskog sna i da se u toku noći u potrazi za hranom, zbog guste magle izgubila i zalutala u grad.

Medved je u Evropi zaštićena vrsta kojoj preti izumiranje. Zbog toga su usvojeni međunarodni dokumenti koji ih štite, a čiji je potpisnik i Crna Gora.

Prema crnogorskom Zakonu o divljači i lovstvu, trajno je zabranjen lov na mečku s mečetom do dve godine starosti i na mužjaka i ženku do dve godine starosti.

Krivičnim zakonom Crne Gore, za ubistvo ili povredu životinja, koje pripadaju posebno zaštićenim vrstama, predviđena je kazna zatvora od šest meseci do pet godina.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...