CRNA GORA OD EU I NATO TRAŽI HITNU POMOĆ: Zdravstveni sistem nam je pred pucanjem šaljite nam lekare, sestre i tehničare
Foto: EPA / Boris Pejović

korona kosi sve

CRNA GORA OD EU I NATO TRAŽI HITNU POMOĆ: Zdravstveni sistem nam je pred pucanjem šaljite nam lekare, sestre i tehničare

Crna Gora -

Crna Gora od Evropske unije i NATO zatražila je hitnu pomoć u zdravstvenim radnicima, koji bi im pomogli u borbi protiv korona virusa, jer im je, kako je naveo ministar spoljnih poslova Crne Gore Đorđe Radulović, zdravstveni sistem pred pucanjem.

U pismu kolegama u zemljama članica EU, Radulović je tražio da, ukoliko su u mogućnosti, u Crnu Goru hitno pošalju lekare, tehničare i ostalo medicinsko osoblje, piše podgoička Pobjeda.

Napominje se da o ovom apelu Evropskoj uniji vlada nije informisala crnogorku javnost.

Podrška se, kako se navodi, traži u okviru Mehanizama civilne zaštite (EU Civil Protection Mećanism) da bi se epidemija u Crnoj Gori pokušala staviti pod kontrolu.

"Kako bi se suprotstavili tom izazovu, obnovili smo zahtev ka EU civilnom mehanizmu zaštite (EU Civil Protection Mećanism) za dodatnu pomoć. Ovoga puta tražimo ljudske resurse - doktore, tehničare i ostalo medicinsko osoblje, koji bi, ukoliko to okolnosti dozvoljavaju, bili raspoređeni i pomogli borbu protiv ozbiljne bolesti njihovim crnogorskim kolegama. Pomoć u doktorima i ostalom medicinskom osoblju iz vaše zemlje nam je potrebna hitno", navodi Radulović u pismu u koje je Pobjeda imala uvid.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track