DUŠKO KNEŽEVIĆ: Posle poraza u Nikšiću Milo više nema šta da traži na političkoj sceni! Ako ne napusti zemlju, sleduje mu robija!
Foto: Nemanja Nikolić, Twitter / Duško Knežević

o predstojećim izborima

DUŠKO KNEŽEVIĆ: Posle poraza u Nikšiću Milo više nema šta da traži na političkoj sceni! Ako ne napusti zemlju, sleduje mu robija!

Crna Gora -

Nakon poraza na nedeljnim lokalnim izborima u Nikšiću, Milo Đukanović više nema šta da traži na političkoj sceni, ocenio je biznismen Duško Knežević.

U tom gradu je započela njegova politička karijera i u njemu će se i završiti, uveren je Knežević.

Knežević je izjavio da će lidera DPS-a čekati robija, ukoliko ne napusti Crnu Goru.

"Smatram da su presudni izbori u Nikšiću, njegovom rodnom gradu. Kao što znamo, on je, uz podršku prosrpske politike i Miloševića, došao na vlast na talasu radničke pobune koja je krenula iz Nikšića 1989. godine, kada su radnici probili Žutu gredu i srušili tadašnje rukovodstvo u tzv. AB revoluciji. Posle poraza u Nikšiću za koji dan, Đukanović više nema šta da traži na političkoj sceni. Ako ne napusti Crnu Goru, sigurno mu sleduje robija", kazao je Knežević.

Analizirajuću dosadašnji učinak Vlade na čelu sa Zdravkom Krivokapićem, Knežević je ocenio da Crna Gora sa tako prosečnim kadrovima ne može da napreduje, pogotovo, ako se uzme u obzir da ista ne odražava volju parlamentarne većine koja je pobedila na izborima.

"Nova vlada ne odražava volju parlamentarne većine koja je pobedila na izborima. Ljudi u njoj, tzv. apostoli, nemaju ni životno, ni poslovno, ni međunarodno iskustvo. Crna Gora sa tako prosečnim kadrovima ne može da napreduje, a posebno ne u vreme velike ekonomske krize i korone", zaključio je Knežević.

Do normalizacije odnosa između Crne Gore i Srbije neće doći dok se ne reši problem nastao oko opoziva srpskog ambasadora u Podgorici Vladimira Božovića, smatra Knežević i dodaje da je ključni čovek za rešenje tog nesporazuma upravo Zdravko Krivokapić.

Zdravko Krivokapic
foto: BETA/Bojana Cupic

"Krivokapić ima dobar odnos prema crkvi i Srbiji lično. Međutim, ušao je u neke situacije u kojima je nespretno reagovao, posebno što nije povukao odluku o proterivanju ambasadora Božovića iz Crne Gore. Srbija neće preći preko toga, ona je svoju odluku o proterivanju ambasadora Crne Gore Tarzana Miloševića povukla za dva dana. Nema normalizacije odnosa dok se taj problem ne reši, a ključni čovek za to je Krivokapić", poručio je Knežević.

Knežević očekuje da crnogorski pravosudni organi, sledeći Interpolovu odluku, ukinu poternicu protiv njega, kako bi mogao da se vrati u Crnu Goru.

"Nakon što je Interpol ukinuo poternice protiv mene, očekujem da isto učini i crnogorsko pravosuđe. Interpol je to uradio neposredno pred izbore u Crnoj Gori u avgustu prošle godine, što je bila jasna poruka Milu Đukanoviću o mom statusu na međunarodnom planu. Moji advokati su podneli zahtev za ukidanje poternice, kako bih mogao da se vratim u Crnu Goru. Taj zahtev je odbijen, a Crna Gora još nije povukla zahtev za ekstradiciju, koji je ranije upućen Velikoj Britaniji. Mislim da sam Crnoj Gori potreban", kazao je Knežević.

Milo težak više od milijardu evra

Prema Kneževićevim saznanjima, bogatstvo crnogorskog predsednika Mila Đukanovića prevazilazi milijardu evra.

"Bio je više puta na Forbsovoj listi najbogatijih političara, pretpostavljam da je više od milijarde. U to ulazi imovina koja se vodi na strane investitore, koji su fiktivni vlasnici kazina, rizorta, hotela i nekretnina, kao i bogatstvo koje je vezano za Aca Đukanovića i Prvu banku. To ga čini jednim od najbogatijih političara u ovom delu Evrope", rekao je Knežević.

Kurir.rs/Alo.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track