POJAVIO SE DOKAZ: Ovako je Katnić oslobodio Brana Mićunovića optužbi za ubistvo mladića! (FOTO)
Foto: Aleksandar Jovanović

ukidanje presude

POJAVIO SE DOKAZ: Ovako je Katnić oslobodio Brana Mićunovića optužbi za ubistvo mladića! (FOTO)

Crna Gora -

Poslanik Demokratske Crne Gore Momo Koprivica i nosilac liste „Mir je naša nacija“ pokazao je u jednoj emisiji presudu Apelacionog suda iz 2007. godine na osnovu koje se vidi da je veće sastavljeno od predsednika suda Vukomana Golubović, sudija Milivoja Katnića, Radmile Mijušković, Branimira Femića i Marije Marinković u krivičnom predmetu protiv Branira Mićunovića odbilo žalbu Višeg suda i obustavilo krivični postupak protiv njega.

Katnić je ranije indirektno priznao da je bio član veća koje je posle dvostrukog ukidanja presuda sudije Radovana Mandića, opravosnažilo tu ukidanu presudu i oslobodilo Brana Mićunovića „kontrovereznog crnogorskog biznismena“ i osobu za koju se smatra da je jedna od najbližih porodici Đukanović, posebno bliskog predsedniku Milu Đukanoviću.

Naime, veće Apelacionog suda Crne Gore, potvrdilo je presudu Višeg suda, da je Brano Mićunović oslobođen optužbe da je 2000. ubio sugrađanina Radovana Raca Kovačevića, prenosi In4s.net.

Brano Mićunović
foto: In4s.net

Jedan od lidera Demokratskog fronta, Milan Knežević, pozvao je ranije, predsednika podgoričkog Višeg suda Borisa Savića da objavi presudu Apelacionog suda od 21. novembra 2007. godine kom je kontroverznom biznismenu Branislavu Branu Mićunoviću potvrđena oslobađajuća presuda za ubistvo 20-godišnjeg Nikšićanina Radovana Raca Kovačevića.

Milivoje Katnić
Milivoje Katnić foto: YouTube prtscr / PR Centar

Tražili su i da saopšti da li je predsednik tog veća, izvestilac ili sudija bio GST Milivoje Katnić.

“Da ga pitamo da li mu je to bila preporuka za dalje napredovanje”, kazao je Knežević.

Kurir.rs/In4s.net

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track