00:54

PREDSEDNIK IZBORNE KOMISIJE U NIKŠIĆU OBJAŠNJAVA: Evo zašto se kasnilo sa glasanjem na 2 biračka mesta (KURIR TV)

na licu mesta

PREDSEDNIK IZBORNE KOMISIJE U NIKŠIĆU ZA KURIR: Kasnilo se sa glasanjem na 2 biračka mesta, bilo je primedbi na kamere (VIDEO)

Crna Gora -

"Otvoreno je 138 biračkih mesta. Bilo je problema na dva biračka mesta - broj 1 i 100, sa sigurnosnim kamerama, pa su pojedini članovi biračkih odbora tražili da se one isključe i prekriju. Zbog toga su ta dva biračka mesta otvorena sa zakašnjenjem, na biračkom mestu broj 1 sa 20 minuta, a na mestu broj 100 oko 40 minuta", naveo je za Kurir Rade Perišić, predsednik Opštinske izborne komisije (OIK) Nikšić.

Iz redova Demokrata i Narodnog pokreta tražili su da se pokriju kamere na objektu Elektroprivrede. Na tim biračkim mestima biće produženo vreme glasanja i za sada se sve odvija regularno.

Tačno u sedam sati jutros otvoreno je svih 138 biračkih mesta u Nikšiću na kojima 58.800 punoletnih stanovinika ovog grada ima pravo glasa za lokalni parlament.

00:33

IZBORI U NIKŠIĆU: Na biračkom mestu broj 1 glasanje kasnilo sat vremena! (KURIR TV)

Nikšić je drugi po veličini grad u Crnoj Gori, rodni je grad predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, suštinski je središte i Srpske pravoslavne crkve (SPC) koja je na parlamentarnim izborima imala veliku ulogu u smeni vlasti Đukanovićevog DPS-a, organizujući višemesečne protestne litije zbog Zakona o slobodi veroispovesti.

Kurir.rs/Z.Š.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track