Najnovije vesti

U ZNAK SEĆANJA NA ŽRTVE KORONE U Herceg Novom i Baru sutra Dan žalosti
Foto: Profimedia

ODAJU POČAST

U ZNAK SEĆANJA NA ŽRTVE KORONE U Herceg Novom i Baru sutra Dan žalosti

Crna Gora

U Herceg Novom i Baru sutra će biti Dan žalosti u znak sećanja na sve žrtve korona virusa.

Dan žalosti, kako je saopšteno, obeležava se isticanjem zastave na pola koplja na zgradama opština Herceg Novi i Bar, zgradama javnih ustanova i privrednih društava čiji su osnivači opštine i objektima mesnih zajednica.

Iz Opštine Bar su rekli da obeležavanjem dana sećanja pokazuju dužan pijetet svim žrtvama čiji je prerani odlazak bolan i nenadoknadiv gubitak ne samo za porodice, već za grad u celini i čitavo društvo, prenosi RTCG.

"Podržavajući inicijativu predsednika Crne Gore, obeležavanjem dana žalosti na teritoriji barske opštine, pokazujemo poštovanje za sve preminule u Crnoj Gori i još jednom upućuje izraze dubokog saosećanja sa porodicama preminulih", navodi se u saopštenju.

Podseća se da je dan uoči 22. marta, kada je u Crnoj Gori zabeležen prvi smrtni slučaj od posledica koronavirusa, Bar izgubio 124 stanovnika, a Crna Gora 1.194 građanina.

Iz lokalnih samouprava su ukazali da su elektronski i drugi mediji, organizatori javnih programa i sadržaja dužni da svoje programe i sadržaje prilagode danu žalosti.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...