NIKŠIĆKE KOMITE NAJAVILE NOVE PROTESTE I BLOKADU MAGISTRALNOG PUTA: Razlog, ne dopada im se ponašanje Zdravka Krivokapića
Foto: Kurir

NIKŠIĆKE KOMITE NAJAVILE NOVE PROTESTE I BLOKADU MAGISTRALNOG PUTA: Razlog, ne dopada im se ponašanje Zdravka Krivokapića

Crna Gora -

Nikšićke komite za danas su najavile novi protest i blokadu magistralnog puta kod Bogetića i Carevog mosta.

Protest su najavili na društvenim mrežama, a kao razlog su naveli jučerašnje ponašanje premijera Zdravka Krivokapića.

"Ovaj protest je nešto na šta smo naterani ponašanjem našeg premijera i naše vlade. Naše saborce su juče pregazili autom a premijer nam je pretio", navodi se, između ostalog, u objavi.

Nikšićke komite optužuju aktuelnu vladu da pokušava mesecima već da uništi multietnički i multikulturni sklad crnogorskog društva i da, kako tvrde, Crnu Goru pretvori u srpsku koloniju.

Nikšićke komite su juče zaustavljene na izlazu iz grada, u Bogetiću, i na taj način su bili onemogućeni da odu na antivladin protest u Podgorici, koji je organizovao Patriotsko-komitski savez, inače blizak najuticajnijem opozicionom DPS i predsedniku Milu Djukanoviću.

Tokom jčerašnje blokade u Bogetiću su se dogodila i dva incidenta. Jedan sa službenim automobilom vlade u kojoj je bila ćerka premijera i drugi, u kojem su pretučena dvojica pripadnika VCG.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track