KRIVOKAPIĆ PAO NA TESTU: Vladina komisija ni posle više meseci nije utvrdila da li investitor u Miločeru radi po propisima!
Foto: EPA / Boris Pejović

bruka

KRIVOKAPIĆ PAO NA TESTU: Vladina komisija ni posle više meseci nije utvrdila da li investitor u Miločeru radi po propisima!

Crna Gora -

Pompezno najavljena ekspertska komisija Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma ni nakon višemesečnog rada nije utvrdila ima li nepravilnosti u postupanjima investitora Adriatik propertis u radovima u Miločerskom parku, vec zaključuje da ce posao prepustiti drugoj ekspertskoj komisiji. Ili ne umeju, ili neće, ili je sve u redu.

Umesto zaključaka koji bi ustanovili nezakonitosti u gradnji hotela Kraljičina plaža, vila i apartmana u Miločerskom parku, a koji bi vodili zabrani radova, i to odmah, resorno ministratvo je donelo odluku da se formira – nova komisija, koja bi trebalo da proceni da li je u postupanjima prethodne Vlade, odnosno ministarstva održivog razvoja i turizma bilo zakonski neusaglašenih odluka kada je bivše Ministarstvo odobrilo urbanističko-tehničke uslove za gradnju hotela Kraljičina plaža, vila i apartmana u Miločerskom parku krajem decembra 2015. godine.

Umesto jasnih nalaza da li je investitor uzurpirao nekadasnji Miločerski park koji meštani godinama očekuju, Vlada Zdravka Krivokapića nudi nemušta, nikom razumljiva obrazlozenja o navodnim neusaglasenostima izmedju planova viseg i nizeg reda.

Premijer Krivokapić treba da zaustavi radove u Miločerskom parku bez odlaganja ukoliko je niegova Vlada nasla nepravilnosti u postupanju investitora, i to odmah. U suprotnom treba da prestane sa zamajavanjem naroda ukoliko nisu nasli nepravilnosti, već da se okrene spasavanju turističke sezone i privlačenju novih investitora u Crnu Goru. Postupajuci na nacin kako postupaju sada samo izazivaju sumnju da se radi o pokušaju reketiranja investitora za koju praksu smo verovali da je otišla u proslost zajedno sa DPSom Mila Đukanovica i koja za posledicu moze imati samo rasterivanje investitora iz Crne Gore.

Kurir.rs/Alo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track