POLUDIVLJA GOVEDA TERORIŠU TIVAT: Upadaju u bašte i uništavaju automobile
Foto: EPA / Focke Strangmann

velika šteta

POLUDIVLJA GOVEDA TERORIŠU TIVAT: Upadaju u bašte i uništavaju automobile

Crna Gora -

Poludivlja goveda koja lutaju istočnim delom opštine Tivat sinoć su pričinila veliku štetu u Gradiošnici.

Krave i bikovi oštetili su dva automobila koja su bila parkirana ispred porodične kuće.

Na "golfu" i "škodi fabiji" pričinjena je znatna šteta jer su delovi karoserije ulubljeni ili iščupani. Policija je obavila uviđaj i napravila zapisnike o štetu na demoliranim vozilima.

Ovo nije prvi incident koji krda lutajućih, poludivljih goveda prave na području Gradiošnice u Tivtu, odnosno obližnjeg Kavča u opštini Kotor.

Krave i bikovi koje nesavesni uzgajivači puštaju da slobodno lutaju ovim područjem, građanima upadaju u bašte i imanja, nanose štetu na maslinama, vinogradima, povrtnjacima i voćnjacima, oštećuju autimobile i javnu infrastrukturu, a povremeno ugrožavaju bezbednost ljudi koji se kreću ovim i područjem, te ugrožavaju bezbednost saobraćaja na Jadranskoj magistrali u blizini tivatskog aerodroma.

Svi dosadašnji pokušaji Opštine Tivat da u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede reši ovaj problem bili su bez uspeha.

Organizacije za prava životinja i važeći propisi ne dozvoljavaju Opštini ali ni ugroženim građanima da odstrele poludivlja grla.

Portal Vijesti piše da pojedini državni organi opstruiraju svaki pokušaj da se problem sistemski rieši.

Skupo plaćena akcija hvatanja goveda koja je priređena pre 15 dana je propala jer je neko iz Ministarstva poljoprivrede preko medija dan ranije najavio akciju i tako upozorio nesavesne uzgajivače da na vreme sklone stoku koju inače nikada ne drže po štalama i oborima.

Pojedini meštani Gradiošnice već godinama govore o navodnom organizovanom nelegalnom biznisu uzgoja stoke na ovom području, a u kojem, prema njihovim rečima, svoje lične finansijske interese imaju i pojedini pripadnici Uprave policije Crne Gore.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track