HILJADE VERNIKA NA LITIJI U NIKŠIĆU Joanikije: Neka Sv. Vasilije od nas odagna svaki virus, posebno virus mržnje i podela
Foto: Youtube/Televizija Nikšić

drugi se žale na kršenje mera

HILJADE VERNIKA NA LITIJI U NIKŠIĆU Joanikije: Neka Sv. Vasilije od nas odagna svaki virus, posebno virus mržnje i podela

Crna Gora -

Nekoliko hiljada vernika okupilo se ispred Saborne crkve Svetog Vasilija u Nikšiću odakle je i ove godine krenula svetovasilijevska litija.

Litiju je predvodio episkop budimljansko-nikšićki i administrator Mitropolije crnogorsko-primorske Joanikije sa sveštenstvom.

On je u kratkom obraćanju ispred Hrama, okupljene pozvao na poštovanje mera. Ipak, primetno je bilo da veliki broj građana nije nosio zaštitne maske.

episkop Joanikije
foto: Youtube/Televizija Nikšić

"Sećamo se, i to ćemo proslaviti danas, prošle godine kada smo išli u molitveni hod i kada smo bili optuženih da širimo zarazu. Narednih mesec dana u gradu Nikšiću nije bilo nijednog obolelog od ove opake bolesti. Neka tako bude i ove godine, i neka Sveti Vasilije odagna od nas svaki zarazni virus, a posebno virus mržnje, svađe i podela. Da se objedinimo u ljubavi, i sigurni smo, kada mi uklonimo mržnju i rasprave između nas, da će nam bog dati svako dobro i da će u dogledno vreme ukinuti i ovu zarazu koju je pustio na nas zbog naših grehova ne bi li smo se obratili gospodu", kazao je Joanikije.

Litiji su prisustvovali predsednik Opštine Marko Kovačević i predsednik Skupštine Nemanja Vuković.

Kako prenose Vijesti, okupljanjem su prekršene mere za suzbijanje koronavirusa propisane od strane Ministarstva zdravlja.

Kurir.rs/Vijesti.me

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track