Najnovije vesti

ZDRAVKO KRIVOKAPIĆ HTEO DA SE MEŠA U IZBOR MITROPOLITA I ODBIO DA POTPIŠE UGOVOR SA SPC: Posle fijaska napao i Andriju Mandića
Foto: YouTube prtscr / Vlada Crne Gore

Pravda se

ZDRAVKO KRIVOKAPIĆ HTEO DA SE MEŠA U IZBOR MITROPOLITA I ODBIO DA POTPIŠE UGOVOR SA SPC: Posle fijaska napao i Andriju Mandića

Crna Gora

U ime Vlade i države Crne Gore zaključiću Ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC), mojom crkvom, u mojoj zemlji, iako on nije temelj ni uslov zaštite crkvene imovine, saopštio je večeras Zdravko Krivokapić, predsednik Vlade Crne Gore.

Krivokapić je optužio predsednika Nove srpske demokratije (NSD) i jednog od lidera Demokratskog fronta (DF) Andriju Mandića, da je "direktno i lično vršio pritisak da se izbor mitropolita crnogorsko-primorskog odloži do rekonstrukcije Vlade".

Podsećamo, episkop Joanikije je izjavio da "Krivokapić nije trebalo da se meša u izbor mitropolita", a premijer Crne Gore sada optužuje Andriju Mandića.

On je nastavio u svom otvorenom pismu nastavio da se pravda zbog nepotpisivanja ugovora sa SPC i pozivao se na vladiku Joanikija (koji je ogradio od njega), ali i na blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija.

Srpska pravoslavna crkva oglasila se saopštenjem posle sastanka patrijarha Porfirija i članova Sinoda SPC sa crnogorskim premijerom Zdravkom Krivokapićem.

Posle višečasnovnog odlaganja i obaveštavanja predstojatelja Srpske Crkve o nizu potpuno različitih razloga za kašnjenje polaska iz Podgorice, oko 21.00 čas g. Krivokapić je stigao na dogovoreni sastanak. Premijer Vlade u Podgorici je izneo nove i do sada neizrečene razloge zbog kojih smatra da se potpisivanje Ugovora mora odložiti, naveli su u SPC.

NJegova Svetost je te razloge saslušao sa pažnjom, velikim strpljenjem, ali i još većim iznenađenjem, ni najmanje neuviđajući osnovanost i opravdanost namere premijera Krivokapića da ne potpiše Ugovor što je bio jedini razlog njegovog dolaska u Patrijaršijski dvor u Beogradu.

Kurir.rs/Novosti

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja