STOLTENBERG: CRNA GORA POSVEĆENA JE NATO: Zdravko Krivokapić i Milo Đukanović su me uverili u to, ali moraju i delima da pokažu
Foto: Profimedia

četvrta godina

STOLTENBERG: CRNA GORA POSVEĆENA JE NATO: Zdravko Krivokapić i Milo Đukanović su me uverili u to, ali moraju i delima da pokažu

Crna Gora -

Crna Gora treba delima da pokaže svoju posvećenost NATO-u, poručio je danas generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg.

Na pitanje da li se, u susret četvrtoj godišnjici učlanjenja Crne Gore u NATO, promenila saradnja te zemlje i Alijanse, imajući u vidu da su u vladajućoj koaliciji partije koji su i antiNATO orijentisane, Stoltenberg je rekao da su ga i premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić i predsednik te zemlje Milo Đukanović uverili da je Crna Gora posvećena NATO-u.

"Nedavno sam se sastao sa predsednikom Đukanovićem, a nešto ranije sa premijerom Crne Gore koji predstavlja novu koaliciju i obojica su me uverlili da će Crna Gora biti posvećeni član NATO i ja to pozdravljam", kazao je Stoltenberg na konferenciji za medije u Briselu, prenosi RTCG.

On je dodao da je Crna Gora cenjen partner koji, kako je naveo, doprinosi stabilnosti u regionu, misijama i operacijama, prenosi CDM.

"Meni je važno da Crna Gora na delima pokazuje da je posvećena članica i mislim da je to dobro za zemlju, region i NATO", poručio je Stoltenberg.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track