MEDOJEVIĆ: Bez DF nema obračuna sa kriminalom i mafijom!
Foto: Youtube/Printscreen

kaže da policija nije sposobna

MEDOJEVIĆ: Bez DF nema obračuna sa kriminalom i mafijom!

Crna Gora -

"Vlada Crne Gore nema ni volje ni hrabrosti da se obračuna sa mafijom, samo je Demokratski front spreman da pohapsi kriminalce", poručio je danas jedan od lidera tog saveza i predsednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

Medojević je na današnjoj konferenciji pozvao premijera i direktora policije da rade svoj posao.

"Deset tona cigareta je prodato na ulicama Crne Gore tokom prva tri meseca. Ja da sam premijer pozvao bih državnog tužioca i saopštio bi saznanja, ali naš premijer se pravi da ne zna. Da smo mi u vlasti šverc cigareta bi odmah bio prekinut. Ovde ne postoji politička volja da se ovome stane na kraj. Opet se pokušava zataškavanje svega, traju obračuni narkodilera sa državom, pale se kuće, skladišta...", rekao je Medojević.

Policija, kazao je, nije sposobna da odgovori tom zadatku.

Ukazao je da je Demoratski front od starta uveravao da ovako slaba vlada iza koje ne stoje najjače političke strukture, a posebno DF, ne može da odgovori izazovima kakav je organizovani kriminal koji je, kako kaže, proizvod DPS.

Milo Đukanović
foto: BETA / European Council/Gaetan

"Radi se o strukturi koja je razorila sve institucije Crne Gore, imajući u vidu ozbiljnost organizovanost kriminala za koji je potreban konsenzus društva kao što je to bilo u Italiji, tako i mi u CG moramo da prestanemo da kriminal doživljavamo kao nešto što je nasleđeno, na nešto što je sastavni deo naših života, kao nešto sa čim smo naučili da živimo", rekao je Medojević.

Zbog toga je, kazao je, i predlagao uvođenje vanrednog stanja, da bi se suspendovali zakoni koje su, kako je naveo, pisala braća Đukanović da bi štitili kriminalnu grupu.

Istakao je da je ta sprega državnih institucija DPS-a i organizovanog kriminala zarobila Crnu Goru, a ova vlada nema kapaciteta da napravi neki zaokret.

"Nema ni kapacitet da obezbedi operativnu podršku najvećih bezbednosnih struktura sveta. Narko-karteli CG su jedni od pet najvećih u Evropi. Očigledno da vlada nema političku volju da krene u akciju, i imamo ovo što imamo ovih poslednjih meseci. Jedan jeftini marketing i jalovu akciju ovih vlasti iza koje stoje politički motivi", naveo je Medojević.

Istakao je da borbe protiv organizovanog kriminala nema dok DF kao najjača i najhrabrija struktura ne uzme stvar u svoje ruke.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track