CRKVENA OPŠTINA CETINJE: Naši sveštenici se ne osećaju bezbedno u svom gradu!
Foto: Profimedia

ignorisanje agresije

CRKVENA OPŠTINA CETINJE: Naši sveštenici se ne osećaju bezbedno u svom gradu!

Crna Gora -

Crkvena opština Cetinje saopštila je da se u pojedinim momentima sveštenici i crkveni službenici ne osećaju sasvim bezbedno u tom gradu.

Ne Cetinju je poslednjih dana bilo nekoliko inicidenata između sveštenika i građana. U tom gradu je sedište Mitropolije crnogorsko primorske.

"Naše sveštenstvo ničim nije dalo povoda za ovakav vid agresije, nego je naprotiv, u svim smutnim vremenima uvek pozivalo na mir i slogu", saopšteno je iz Crkvene opštine Cetinje.

U saopštenju se dodaje da je reč o pojedinačnim incidentima nekolicine nevernih ili zavedenih lica, koji se ni u kom slučaju ne mogu smatrati reprezentima našeg zajedničkog grada Cetinja.

"Zanemarljivost broja ovih izgrednika ne može promeniti ni uvećati njihova medijska galama, ali je jedno sigurno: u pojedinim momentima sveštenici i crkveni službenici se ne osećaju sasvim bezbedno sve dok se ovakvi izgredi ne sankcionišu po redu i zakonu koji mora biti jednak za sve", piše u saopštenju.

Iz Crkvene opštine očekuju od lokalnih vlasti da prekinu ćutanje i da svojim aktivnostima doprinesu smirivanju tenzija i uzavrelih strasti, a na dobrobit svih građana Cetinja.

Kurir.rs / Beta, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track