PROTEST U PODGORICI ZBOG PRTIVORA RISTI JOVANOVIĆU: Orilo se OJ KOSOVO, KOSOVO i CRNA GORA I SRBIJA TO JE JEDNA FAMILIJA!
Foto: Printscreen YouTube

traže puštanje na slobodu

PROTEST U PODGORICI ZBOG PRTIVORA RISTI JOVANOVIĆU: Orilo se OJ KOSOVO, KOSOVO i CRNA GORA I SRBIJA TO JE JEDNA FAMILIJA!

Crna Gora -

Grupa građana protestovala je večeras u Podgorici zbog odredjivanja pritvora Podgoričaninu Ristu Jovanoviću, koga je kosovska policija uhapsila na Vidovdan, 28. juna, na Gazimestanu.Ukoliko Jovanović ne bude pušten na slobodu, poručili su da će radikalizovati proteste.

Okupljeni su skandirali "Oj Kosovo, Kosovo", "Sloboda za Rista" i "Crna Gora i Srbija to je jedna familija".

Jovanović će biti 30 dana u pritvoru u Severnoj Mitrovici zbog optužbe za krivično delo "izazivanje nacionalne i verske mržnje i netrpeljivosti", ; a ima pravo žalbe na tu odluku.

Branilac Jovanovića, advokat Jovana Filipović rekla je da očekuje da će Apelacioni sud uvažiti žalbu i ukinuti meru pritvora i da će se on u daljem toku sudjenja braniti sa slobode.

Iz Ministarstva vanjskih poslova saopšteno je da će ambasada Crne Gore na Kosovu nastaviti intenzivnu komunikaciju sa nadležnim organima države prijema povodom donošenja rešenja o pritvoru u trajanju od 30 dana crnogorskom državljaninu Ristu Jovanoviću.

Jedan od lidera Demokratskog fronta DF Milan Knežević upozorio je danas da će njegova partija protestovati ispred ambasade Kosova u Podgorici, ako izostane institucionalna reakcija premijera Zdravka Krivokapića zbog odredjivanja pritvora Podgoričaninu Ristu Jovanoviću.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track