NOVA KUKNJAVA DPS U CRNOJ GORI: Vraćanje crkava na Svetom Stefanu SPC je za njih otimanje imovine
Foto: Printscreen Twitter/@republika1992, Shutterstock/S-F

Nela Savković Vukčević

NOVA KUKNJAVA DPS U CRNOJ GORI: Vraćanje crkava na Svetom Stefanu SPC je za njih otimanje imovine

Crna Gora -

Juče je, na oduševljenje najvećeg dela crnogorske javnosti, objavljena vijest da će Mitropolija crnogorsko primorska nakon punih šest decenija ponovo zvanično biti upisana kao vlasnik četiri crkve na ostrvu – grad hotelu Sveti Stefan, kojima je do sada gazdovala Hotelska grupa “Budvanska rivijera”, a od pre dve godine akcionarsko društvo “Sveti Stefan hoteli”.

Ipak, postoje i oni koje su užasnuti činjenicom da će svetinje biti vraćene pod okrilje Majke Crkve! U ime najjače opozicione partije reagovala je Nela Savković Vukčević, članica Izvršnog odbora DPS Crne Gore.

"Više se i ne pokušava zamaskirati otimanje crnogorske imovine i kulturnih dobara, već se proglasom jedne partije i jednoga direktora, crkve sa Svetog Stefana poklanjaju Srbiji".

"Dovoljno je da Demokrate vjeruju kako crkve pripadaju Srpskoj crkvi, pa činjenice i dokazi nijesu važni, poručuje nam vladajuća partija, nazivajući čin krađe – pravednim pristupom".

"Kršeći jasne zakone države Crne Gore po kojima se kulturno dobro ne može otuđiti, i znajući da iz nepravde ne nastaje mir, vlast žuri da nas zavara pričama o "ljubavi i slozi", koji će se širiti sa okupiranih crnogorskih oltara", zaključila je Savković Vukčević.

Kurir.rs/In4S

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track