DF O REZOLUCIJI USVOJENOJ U PRIŠTINI: Ostaje sramota da je Crna Gora potrčala da napravi ovu bruku čak i pre albanskih ekstremista
Foto: Youtube prtscr / NSD

satanizacija srpskog naroda

DF O REZOLUCIJI USVOJENOJ U PRIŠTINI: Ostaje sramota da je Crna Gora potrčala da napravi ovu bruku čak i pre albanskih ekstremista

Crna Gora -

Najuticajniji vladajući Demokratski front saopštio je danas da je rezolucija o Srebrenici, koju su, kako se navodi, usvojili "albanski esktremisti iz lažne države Kosovo" svedoči o tome da se radi o smišljenoj akciji u regionu i napadu na Srbiju i srpski narod, koja je koordinirana iz dobro poznatih krugova.

"Nakon što su Milo Đukanović, Aleksa Bečić i Zdravko Krivokapić u Skupštini Crne Gore usvojili jednu sličnu antisrpsku rezoluciju, nije se dugo čekalo da to urade i njihovi partneri, Kurti i ostali, sa kojima predsednik CG, predsednik vlade i predsednik Skupštine gaje izuzetno prisne odnose", poručili su iz DF-a.

Da bruka, navode, bude veća, takva rezolucija je prvo usvojena u Crnoj Gori, u kojoj je svaki treći građanin srpske nacionalnosti, a centri moći su baš to i želeli - da i oni za koje su glasali Srbi, poput Krivokapića i Bečića, prvi udare na Srbiju i srpski narod.

"Trebalo je napraviti takvu situaciju da antisrpska politika u regionu otpočne upravo od takvih osoba", stoji u saopštenju ukojem se podseća da je DF upozoravao u startu da se radi o akciji koja treba da "iznova satanizuje srpski narod, Srbiju i RS, da se Srbima udara žig genocidnog naroda".

Iz DF poručuju da ostaje sramota da je Crna Gora potrčala da ovu bruku napravi čak i pre albanskih esktremista.

Sigurni smo, kažu, da se ova bolest usvajanja lažnih rezolucija nastavlja, što svakako neće obeshrabriti nijednog Srbina, od Kosovske Mitrovice do Subotice, od Podgorice do Banjaluke.

"Ovakvi momenti su samo šansa da budemo što jedinstveniji, jer samo složno i zajednički možemo pružiti otpor protivnicima i njihovim nalogodavcima", navodi se u saopštenju.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: Youtube prtscr / NSD

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track