PRVI ISTOPOLNI BRAK U CRNOJ GORI: Dve žene se venčale u Budvi
Foto: Lev Dolgachov / Alamy / Alamy / Profimedia

prvi put

PRVI ISTOPOLNI BRAK U CRNOJ GORI: Dve žene se venčale u Budvi

Crna Gora

Opštini Budva pripala je čast da bude izabrana kao destinacija na čijoj teritoriji je zaključeno prvo životno partnerstvo osoba istog pola u Crnoj Gori.

U pitanju su dve mlade žene, koje su poreklom sa Balkana, a žive i rade u inostranstvu.

One su se obratile Sekretarijatu za lokalnu samoupravu odmah po stupanju na snagu Zakona o životnom partnerstvu lica istog pola, odnosno 15.07.2021. godine. Naravno, mi smo kao opština preduzeli sve neophodne postupke kako bi se ovaj zakon i svi podzakonski akti u vezi sa istim mogli nesmetano primenjivati. Obezbedili smo registar partnerstava, propisani izvod iz registra koji se uručuje partnerima odmah po zaključivanju partnerstva, kao i prisustvo odbornika u skladu sa pomenutim Zakonom, rekla je Vijestima sekretarka za lokalnu samoupravu Milijana Vukotić Jelušić.

"U toku same ceremonije, koja je upriličena u zgradi Opštine Budva, partnerima su predočena prava i obaveze u skladu sa Zakonom, a rečima Duška Radovića o ljubavi i zajedničkom životu je objašnjeno i ono što nije obuhvaćeno zakonom. Raduje nas da smo bili u prilici da prvi primenimo Zakon o životnom partnerstvu i želimo sreću i puno ljubavi partnerkama u zajedničkom životu", rekla je Vukotić Jelušić.

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track