VELIKA AKCIJA CG POLICIJE: Uhapšena petorica škaljaraca! Planirali likvidaciju vrha policije i pravosuđa
Foto: Shutterstock

Europol pomogao

VELIKA AKCIJA CG POLICIJE: Uhapšena petorica škaljaraca! Planirali likvidaciju vrha policije i pravosuđa

Crna Gora -

Pripadnici Specijalnog policijskog odeljenja u velikoj akciji na više lokacija u Podgorici, Baru, Kotoru i Danilovgradu uhapsili su danas pet pripadnika škaljarskog klana – D.B. i Z.P. iz Podgorice, M.B. iz Danilovgrada, N.K. iz Berana sa prebivalištem u Baru i Kotoranina D.D. Oni se terete da su bili pripadnici organizovane kriminalne grupe koja je planirala ubistva glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, specijalnog tužioca Saše Čađenovića, policijske rukovodioce i službenike Zorana Lazovića, Petra Lazovića i Ivana Đokovića.

Prema informacijama Pobjede, kriminalna grupa je planirala i da fizički napadne i teško povrijedi sutkinju Biljanu Uskoković, koja je vodila predmet protiv jednog visokopozicioniranog pripadnika škaljarskog klana iz Kotora.

Prema informacijama Pobjede, osim planiranje više teških krivičnih djela, ova kriminalna grupa je imala namjeru da, preko određenih osoba u Vladi Crne Gore, uz pritisak i podmićivanje, “izdejstvuje“ što hitniju smenu vrha Specijalnog tužilaštva i Specijalnog policijskog odeljenja.

Prema saznanjima Pobjede, kriminalnu grupu su još septembra 2020. godine formirali Stefan Đukić-Mandić i Emil Tuzović, visokorangirani članovi škaljarskog klana koji se nalaze u zatvoru u Ukrajini, osumnjičeni za pokušaj ubistva Radoja Zvicera, jednog od vođe kavačkog klana, maja 2020. godine u Kijevu.

Plan je bio da se, nakon najavljivane smene čelnika Specijalnog tužilaštva, Katnić, Čađenović, kao i policijski fukcioneri Lazovići i Đoković likvidiraju u više istovremeno planiranih akcija.

Monstruozni plan smišljen je još u oktobru prošle godine, a grupa se pripremala da nakon 17. februara, kada je bila prvobitno najavljena smena čelnika SDT-a obavi pakleni posao.

Prema informacijama Pobjede, osim planiranje više teških krivičnih dela, ova kriminalna grupa je imala namjeru da, preko određenih osoba u Vladi Crne Gore, uz pritisak i podmićivanje, ,,izdejstvuje“ što hitniju smenu vrha Specijalnog tužilaštva i Specijalnog policijskog odjeljenja. U cilju dogovora i ostvarivanja kontakata sa jednim funkcionerom iz Krivokapićevog kabineta, koristili su kriptovane telefone i spoeciujalnu aplikaciju koju je teško pratitiu.

Zahvaljujući saradnji sa Europolom, crnogorski istražitelji su uspjeli da prate komunikaciju i predupede monstruozni plan likvidacije vrha tužilaštva i policije, nezabilježen u crnogorskoj istortiji.

Uhapšeni pripadnici škaljarskohg klana biće uz krivičnu prijavu tokom popodneva privedeni tužiocu, koji će se odrediti o pritvorskoj mjeri.

Kurir.rs/Pobjeda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track