ZAVRŠENA SEDNICA VEĆA ZA NACIONALNU BEZBEDNOST: Ustoličenje ostaje na Cetinju, DOZVOLJEN NENAJAVLJENI SKUP KOMITA!
Foto: Profimedia

ČLANOVI VEĆA UPOZNATI SA BEZBEDNOSNOM SITUACIJOM

ZAVRŠENA SEDNICA VEĆA ZA NACIONALNU BEZBEDNOST: Ustoličenje ostaje na Cetinju, DOZVOLJEN NENAJAVLJENI SKUP KOMITA!

Crna Gora -

Mitropolit Joanikije će biti ustoličen na Cetinju u nedelju, ali će država dozvoliti neprijavljeno okupljanje komita toga dana u tom gradu, to je rezime sednice Veća za nacionalni bezbednost koja je trajala skoro pet sati.

Pojedini članovi Veća su predlagali da se ustoličenje mitropolita izmesti u neki drugi grad, ali ta ideja nije prošla.

Kako saznaje Borba.me, ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović i Mevludin Nuhodžić iz DPS-a su predlagali da se ustoličenje izmesti sa Cetinja.

Izričito protiv toga je bio Milan Knežević iz DF-a koji je predsednik Odbora za bezbednost. Protiv pomeranja mesta ustoličenja je bio i premijer Zdravko Krivokapić.

Takođe, Knežević je bio protiv toga da se dozvoli skup komita na Cetinju u nedelju koji nije prijavljen i kojim se svesno krši zakon, ali su ostali bili za to da se dozvoli neprijavljeni skup.

Knežević im je, prema saznajima crnogorskih medija, poručio da svesno krše zakon i dozvoljavaju skup koji nije prijavljen a na kojem može doći i do većih incidenata.

Podsetimo, premijer Zdravko Krivokapić je zakazao sednicu Vijeća za nacionalnu bezbednost, na kojoj je razmatrana aktuelna bezbednosna situacija u Crnoj Gori.

Ustoličenje mitropolita Joanikija održaće se 5. septembra u Cetinjskom manastiru, bez prisustva vernika.

Sa druge strane, tzv. Crnogorska crkva organizuje 3. i 4. okupljanja, koja su, kako su prijavili muzičkog karaktera, za 5. nisu prijavili nikakvo dešavanje, iako da DPS najavljuje, piše Borba.

Kurir.rs/Borba.me

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track