NOVE KOVID MERE U CRNOJ GORI: Od utorka ulazak u zemlju samo uz ove uslove, VAŽI I ZA STRANCE
Foto: eFesenko / Alamy / Alamy / Profimedia

korona

NOVE KOVID MERE U CRNOJ GORI: Od utorka ulazak u zemlju samo uz ove uslove, VAŽI I ZA STRANCE

Crna Gora -

Vlada Crne Gore je usvojila nove mere u borbi protiv koronavirusa, koje stupaju na snagu 11. septembra i važe do 24. septembra.

U okviru nacionalne digitalne kovid potvrde više se neće privatati status delimične vakcinacije, a ulazak u Crnu Goru, za punoletne crnogorske državljane i strance sa prijavljenim boravkom, od 14. septembra moguć je samo ukoliko je ispunjen jedan od uslova iz Nacionalne digitalne kovid potvrde.

Nacionalna digitalna kovid potvrda biće validna samo ukoliko lice ispunjava jedan od propisanih uslova:

- Da je prošlo 14 dana od druge doze za vakcine koje se daju u dve doze, odnosno da je prošlo 14 dana od imunizacije vakcinom koja se daje u jednoj dozi;

- Da osoba poseduje negativan PCR test na Kovid-19 koji nije stariji od 72 sata ili pozitivan PCR test koji je stariji od 14 i nije stariji od 180 dana;

- Da osoba poseduje negativan brzi antigenski test koji nije stariji od 48 sati.

Svadbama i ostalim privatnim proslavama, kao i sportskim događajima koji se održavaju u zatvorenom prostoru, moguće je da prisustvuje do 100 ljudi pod uslovom da ispunjavaju jedan od propisanih uslova iz Nacionalne digitalne kovid potvrde.

Broj prisutnih takvim događajima na terasama i u baštama ugostiteljskih objekata nije ograničen, ali svi gosti, kao i zaposleni, moraju da ispunjavaju jedan od propisanih uslova.

"Podsećamo da je izvođenje muzike uživo u unutrašnjosti ugostiteljskih objekata zabranjeno. Svi organizatori svih navedenih događaja su obavezni da odrede lice koje će vršiti kontrolu i biti odgovorno za poštovanje ovih mera", rekla je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović.

Ulazak u diskoteke i noćne klubove i tržne centre omogućava se samo osobama koje ispunjavaju jedan od propisanih uslova iz Nacionalne digitalne kovid potvrde, a broj prisutnih gostiju se ograničava na 100.

Kurir.rs/Vijesti.me

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track