Najnovije vesti

ZLOČIN KOJI JE UZDRMAO CRNU GORU: Šejlu (19) ubio momak jer je raskinula veridbu i ranio joj oca! Građani izašli na ulice! VIDEO
Foto: Facebook / Alternativa Crna Gora

tragedija

ZLOČIN KOJI JE UZDRMAO CRNU GORU: Šejlu (19) ubio momak jer je raskinula veridbu i ranio joj oca! Građani izašli na ulice! VIDEO

Crna Gora
17:58h

Ubistvo devetnaestogodišnje devojke Šejle Bakije u Tuzima, i teško ranjavanjae njenog oca (42) za šta je osumnjičen njen nevenčani suprug Ilir Đ.(28), potresao je ćitav region a Tuzima je održan i protest.

Javnost je ogorčena posebno zbog činjenice da je Šejla prijavljivala Ilira Đ. policiji. Upravo zbog toga u Tuzima je danas održan protest.

"Tražimo od Uprave policije, MUP-a i potpredsednika Vlade za bezbednost Dritana Abazovića pokretanje hitne istrage o ovom slučaju nasilja nad ženama, koje je završilo tragičnim gubitkom mladog života, uprkos činjenici da je nasilje prijavljivano policiji i pravosuđu. Ovim protestom želimo da podržimo Šejlinu porodicu u potrazi za pravdom i da sprečimo da još života bude izgubljeno usled porodičnog nasilja i nasilja nad ženema" poručuje se u saopštenju Centra za građanska prava.

Takođe, društvene mreže su preplavljene fotografijama pokojne Šejle sa porukom "NE znači NE" jer se kao povod za ovaj zločin u lokalnim medijima spominje raskid veridbe i Šejlina odluka da se vrati kući kod oca.

Iz policije je potvrđeno i da je Šejla već prijavljivala svog nevenčanog supruga zbog pretnji.

"Za krivično delo teško ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija sumnjiči se I.Đ. Službenici Uprave policije preduzimaju sve mere iz svoje nadležnosti u cilju pronalaženja počinioca ovoga dela. Takođe, ovo lice je od ranije poznato policiji, policijski službenici su u odnosu na njega preduzimali službene mere, i protiv njega je 26. avgusta 2021. godine podneta prekršajna prijava zbog prekršaja iz čl. 36 stav 2 shodno Zakonu o zaštiti nasilja u porodici. Prijavu je podnela njegova bivša nevenčana supruga Š.B. u kojoj je navela da joj je ovo lice upućivalo pretnje napadom" rečeno je juče iz policije.

Kako se dodaje, on je priveden nakon prijave i sutradan predat nadležnom sudiji za prekršaje "na dalje postupanje".

Takođe, protiv njega su službenici Uprave policije u prethodnom periodu podneli i krivične prijave, prenosi Borba. Zbog sumnje na neovlašćenu proizvodnju, držanje i stavljanje u promet opojnih droga on je procesuiran 2017. godine, dok je 2019. godine podneta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje.

Vršilac dužnosti vrhovnog državnog tužioca Dražen Burić tražio je od rukovoditeljke podgoričkog Višeg državnog tužilaštva da proveri postupanje kolege iz Osnovnog državnog tužilaštva u predmetu formiranom nakon što je sada pokojna Šejla Bakija prijavila da joj preti nevenčani suprug Ilir Đ., prenose Vijesti.

Bakija je Đokaja prijavila četiri dana pre nego je ubijena, a postupajući tužilac tada je ocenio da u njegovim radnjama nema elemenata krivičnog dela, zbog čega je priveden sudiji za prekršaje.

“Da bi se utvrdilo postupanje tužilaštva, od rukovoditeljke Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, koja je neposredno nadležna i za Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici, zatražio sam detaljan izveštaj o postupanju i preduzimanje adekvatnih mera, ukoliko se utvrdi da je u postupanju Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici bilo propusta”, saopštio je Burić.

Kurir.rs/ Dan, Borba, Foto: Facebook / Alternativa Crna Gora

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja