POLICIJA U PODGORICI: Nije bilo nikakve otmice dece ispred škole! Državljanka Srbije im je ponudila samo prevoz!
Foto: Shutterstock

Ridtelji dali iskaz u policiji

POLICIJA U PODGORICI: Nije bilo nikakve otmice dece ispred škole! Državljanka Srbije im je ponudila samo prevoz!

Crna Gora -

Uprava policije (UP) saopštila je danas da je nedvosmisleno utvrđeno da na teritoriji Podgorice nije bilo pokušaja otmice maloletne dece, kao i da je državljanka Srbije deci samo nudila prevoz.

Podgoričkoj policiji prijavljena su dva pokušaja otmice troje osmogodišnjaka, u blizini Osnovne škole "Vladimir Nazor".

Roditelji dvoje učenika su tim povodom dali i izjavu policiji.

Informacije je medijima potvrdila i direktorka škole Ljiljana Marković.

Roditelji u prijavi navode da su dve nepoznate osobe pokušavale da namame dve devojčice i jednog dečaka u vozilo, dok su na autobuskom stajalištu deca čekala prevoz do škole.

"Identifikovana je ženska osoba protiv koje su bile podnete dve prijave za pokušaj otmice od strane roditelja maloletne dece", navodi se u saopštenju policije i dodaje da su izuzeli video nadzor sa lokacija na kojima su se događaji navodno odigrali, prikupili obaveštenje od očevidaca, identifikovali taksi vozilo i vozača od kojeg su takođe prikupljena obaveštenja.

"Ona je u izjavi navela da je u najboljoj nameri deci ponudila prevoz i da je nakon što su deca to odbila nastavila kretanje, čemu je svedočio i taksista. Takođe, sa taksi vozila je izuzet GPS kojom prilikom je utvrdjeno da se vozilo kretalo bez zadržavanja na bilo kojim drugim lokacijama, a koje su juče tokom dana objavljivane u medijima i na društvenim mrežama kao lokacije na kojima su navodno pokušavane otmice maloletne dece", piše u saopštenju.

Iz UP su kazali da je "o događaju obavešten držvani tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, a koji je upoznat sa svim činjenicama u odnosu na predmetni dogadjaj, nakon čega se izjasnio da u radnjama navedenog lica nema elemenata krivičnog dela".

"Obzirom da je reč o stranoj državljanki policija je utvrdila da K.B. nema uredno prijavljen boravak te je shodno Zakonu o strancima lišena slobode i danas uz prekršajnu prijavu granične policije privedena Sudu za prekršaje koji joj je izrekao novčanu kaznu i meru proterivanja iz Crne Gore zbog nezakonitog boravka", zaključuje se u saopštenju UP.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track