CRNA GORA UBLAŽAVA MERE Kafići će moći da rade do ponoći! Nema muzike i di-džejeva UŽIVO! U dečije igranice sa kovid potvrdom
Foto: Foto/Kurir Andrej Mlakar

Pandemija

CRNA GORA UBLAŽAVA MERE Kafići će moći da rade do ponoći! Nema muzike i di-džejeva UŽIVO! U dečije igranice sa kovid potvrdom

Crna Gora -

Ugostiteljski objekti u Crnoj Gori od sutra će moći raditi do ponoći, bez muzike uživo ili di-džeja, a rad dečijih igraonica biće dozvoljen uz kovid potvrdu, rekao je direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić.

Galić je rekao da će mere važiti do 3. februara, a Vlada ih je donela s obzirom na činjenicu da je u posljednjoj sedmici broj zaraženih 40 odsto manji u odnosu na nedelju ranije.

On je na konferenciji za novinare rekao da, imajući u vidu da je broj obolelih na dnevnom nivou i dalje visok, sve ostale mere ostaju na snazi.

Prema njegovim rečima, do ove sedmice najveća incidencija obolevanja beležena je u uzrasnim grupama od 19 do 40 godine, a u poslednjoj sedmici u grupi od 40 do 65 godina, dok je najveći porast trenda kod osoba stariji od 65 godina.

- Dobra okolnost je to što su oni vakcinisani u procentu većem od 70 odsto - naveo je Galić i dodao da se beleži i pad obolelih među maloletnicima za oko 30 odsto.

Galić je rekao da su oko 45 odsto inficirane dece ona u osnovnim školama, oko 37 odsto su srednjoškolci, a 18 odsto su deca u predškolskom uzrastu.

Kurir.rs/RTRS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track