ZAVRŠENA SEDNICA ODBORA ZA POLITIČKI SISTEM, PRAVOSUĐE I UPRAVU Nema podrške predlogu za skraćenje mandata Skupštini!
Foto: Youtube prtscr / Skupština Crne Gore

Politička dešavanja

ZAVRŠENA SEDNICA ODBORA ZA POLITIČKI SISTEM, PRAVOSUĐE I UPRAVU Nema podrške predlogu za skraćenje mandata Skupštini!

Crna Gora -

Članovi Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu nisu podržali odluku o skraćenju mandata Skupštini.

Tokom glasanja za usvajanje predloga su bili poslanici DF-a i Demokrata, dok se poslanici DPS-a, Srđan Pavićević (CIVIS) bili udržani. Poslanice SNP-a i PzP-a se nisu izjašnjavale.

Tokom rasprave o skraćenju mandata parlamentu, poslanik Srđan Pavićević (CIVIS) je poručio Slavenu Radunoviću (DF) da Demokratski front kao koalicija velikih i iskusnih znalaca zna šta je najbolje u ovom trenutku za njih i njihovo djelovanje - da naprave dva koraka unazad i “možda poentiraju u datom trenutku”. “

Kamo sreće da je ekspertska vlada 15 meseci potrošila na dijalog, koji omogućava da dođemo do nekih spoznaja i rešenja. U pravu ste da ne može američka ili bilo koja druga administracija... da se petlja, određuje i naređuje šta treba da se radi u Crnoj Gori, ali je činjenica da njihovi saveti moraju biti posmatrani sa posebnim senzibilitetom”, rekao je Pavićević.

Predrag Bulatović (DF) je odgovorio da dobronamerni savjeti da će DF “poentirati jednog dana”, jer je specijalni američki izaslanik za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar rekao da im DF nije partner, ne spada u ozbiljno vođenje politike. “Pozivam na dijalog unutar parlamentarne većine. Ne želim nikoga da teram bilo gdje ili da optužujem, ali nemojte to da radite. Osamdeset jedan (poslanik) nije čitava Crna Gora, 81 su i oni apstinenenti kojih je bilo 25 odsto na poslednjim izborima”, rekao je Bulatović.

On je poručio da će glasati za skraćanje mandata i da se zalaže za to da danas izaberu Vladu koja će da omogući predsedniku (Milu) Đukanoviću da sutra raspiše izbore.

“Ova inicijativa za skraćenje mandata podrazumeva da se danas skrati mandat, pa da ova Vlada u tehničkom mandatu pripremi izbore. Ja predlažem da vratimo mandat danas. Đukanović po zakonu mora sutra da raspiše izbore. Ali, danas izaberimo Vladu od svih političkih partija koja će za maj pripremiti parlamentarne izbore”, kazao je Bulatović.

Istakao je da, teorijski, Vlada koja je pala može da vlada i godinu dana.

“Ako DPS manjinski podržava vladu, to je koalicija između DPS i političkih partija u izvršnoj vlasti”, kazao je Bulatović.

Kurir.rs/Vijesti.me

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track