KNEŽEVIĆ: Crnoj Gori nema prosperiteta dok god se Srbi isključuju! Osećam odgovornost jer sam predložio Krivokapića za mandatara!
Foto: Youtube prtscr / Pogled

burno u parlamentu Cg

KNEŽEVIĆ: Crnoj Gori nema prosperiteta dok god se Srbi isključuju! Osećam odgovornost jer sam predložio Krivokapića za mandatara!

Crna Gora -

Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević, kazao je da ima obavezu i odgovornost jer je on ispred parlamentarne većine i ispred koalicije “Za Budućnost Crne Gore”, predložio Krivokapića za mandatara, a i u značajnoj meri, sa liderima koalicije, doprineo da bude izabran za premijera.

"Za trenutak se vratite u izbornu noć 30. avgusta, kada su potpisani zapisnici i kada su destine i destine hiljada građana izašli na ulice crnogorskih gradova pevajući “nek se čuje sa nebesa, nema više DPS-a. Očigledno da je ta izborna noć bila samo jedan san letnje noći, što bi rekao Šekspir, i sad se sve više čuje “nek se sluša sa nebesa, sve je više DPS-a, mnogo supe, manje mesa”, kazao je Knežević.

Knežević je naveo da je kao neko ko je zajedno sa ljudima iz DF-a, prošao sve pravosudne institucije, zatvore, saslušanja, krivične prijave, koji je postao najveći ekspert za zakonik o krivičnom postupku i krivičnom zakoniku, može jasno da evidentira i označi ko su krivci zbog situacije u kojoj se našla, ne samo izborna volja građana Crne Gore, nego i čitava država.

Milan Knežević
foto: Youtube prtscr / Pogled

Prema rečima Kneževića, krivci za ovu krizu su Zdravko Krivokapić i njegov "albanski brat" Dritan Abazović.

"Nije Dritan kriv, jer smo ukazali da Dritan neće štititi interese Srba. Nama je kriv Zdravko Krivokapić, čovek kojeg smo zajedno sa SPC episkopima i sveštenicima, kao totalnog anonimusa, izvukli iz prašnjavag kabineta i postavili ga da bude prvi na izbornoj listi" kazao je Knežević.

Spremni su, kaže, za dogovor unutar parlamentarne većine i manjinskim partijama.

"Ovog puta nema ucena, možemo samo ravnopravno da pregovaramo. Ne vidim zašto bi u Vladu mogao Ervin Ibrahimović, a ne može Maja Vukićević. Jel DF ne može u Vladu samo zato što predstavljaju Srbe? Crnoj Gori nema prosperiteta dok god se Srbi isključuju. Spremni smo da se dogovorimo sa aktuelnom parlamentarnom većinom i manjinskim predstavnicima, sa DPS-om možemo razgovarati o onim pitanjima za koja je neophodna dvotrećinska podrška. Uoliko to nije moguće, eto vam DPS, mi u tom političkom sfingeraju nećemo učestvovati, a vi upalite svetla pa vidite ko je sa kim. DF nije nikad i neće izdati izbornu volju" poručio je Knežević.

Knežević je rekao da su Krivokapić i Abazović podneli ostavke ranije kao što ih je pozivao DF, danas se ne bi bilo suočavali sa krizom.

“Ako neko misli da će da dobije podršku 81 poslanika taj treba da ide u Dobrotu, a ne da se bavi politikom. Mi sa DPS-om nećemo praviti nikakve aranžmane”, naveo je Knežević.

Kurir.rs / Borba.me, Foto: Youtube prtscr / Pogled

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track