SVI U JEDNOM DANU: U Crnoj Gori ove godine lokalni izbori čak u 14 opština! Usvojene izmene Zakona o lokalnoj samoupravi
Foto: Youtube prtscr / Skupština Crne Gore

46 glasalo za 11 bilo protiv

SVI U JEDNOM DANU: U Crnoj Gori ove godine lokalni izbori čak u 14 opština! Usvojene izmene Zakona o lokalnoj samoupravi

Crna Gora -

Poslanici Skupštine Crne Gore usvojili su večeras izmene Zakona o lokalnoj samoupravi, kojim je predvidjeno da lokalni izbori u 14 opština budu održani u jednom danu.

Od 57 poslanika, 46 je glasalo za, a 11 je bilo protiv. Za Predlog zakona glasali su poslanici opozicije i koalicije "Crno na belo" Dritana Abazovića, a protiv su bili poslanici Demokratske Crne Gore, Ujedinjene Crne Gore i Prave Crne Gore.

Dopune Zakona su u skupštinsku proceduru predali koalicija "Crno na belo" i opozicija.

Dopunama je predviđeno da će prvi naredni izbori za odbornike u skupštinama opština Ulcinj, Berane i Plužine, biti održani u 2022. godini istovremeno sa redovnim izborima u opštini Golubovci u Podgorici i još 10 opština.

Istovremeno će biti organizovani izbori i za odbornike u skupštinama opština: Bar, Bijelo Polje, Danilovgrad, Kolašin, Plav, Plužine, Pljevlja, Rožaje, Žabljak i Šavnik.

Odbornicima u skupštinama opština Ulcinj, Berane i Plužine produžen je mandat do izbora.

Centar za demokratsku tranziciju (CDT) saopštio je da je usvajanje zakona politički licemerno i veoma opasno.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track