POSLE IZGLASAVANJA NEPOVERENJA VLADI CRNE GORE: URA počela preliminarne konsultacije o formiranju nove vlade
Foto: Kurir

zvanični razgovori uskoro

POSLE IZGLASAVANJA NEPOVERENJA VLADI CRNE GORE: URA počela preliminarne konsultacije o formiranju nove vlade

Crna Gora -

Generalni sekretar Građanskog pokreta URA Mileta Radovanić izjavio je da su već počele preliminarne konsultacije među partijama parlamentarne većine oko formiranja nove Vlade Crne Gore.

Preliminarne konsultacije među partijama parlamentarne većine su već započete, a prvi zvanični razgovori uslediće već u narednim danima, najavio je Mileta Radovanić nakon izglasavanja nepoverenja vladi Zdravka Krivokapića.

"Razgovori će biti obavljeni sa grupom građana CIVIS, Socijalističkom narodnom partijom (SNP), manjinskim partijama, ali i sa predstavnicima Demokratskog fronta (DF) i Demokratske Crne Gore (DCG)", rekao je Radovanić.

Poslanici crnogorskog parlamenta izglasali su sinoć nepoverenje Vladi premijera Zdravka Krivokapića na predlog koalicije "Crno na bijelo", čiji je član i pokret URA Dritana Abazovića, i opozicije.

Na istom vanrednom zasedanju, poslanici nisu raspravljali o Vladinom Predlogu za skraćenje mandata parlamentu.

Na sednici koja je održana u četvrtak, zakazanoj na zahtev Zdravka Krivokapića da bi se sa funkcije potpredsednika Vlade razrešio Dritan Abazović, poslanici nisu usvojili dnevni red tako da se o razrešenju Abazovića nije raspravljalo.

Kurir.rs/RTCG

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track