ISPRAVKA Cigrarete iz Luke Bar nisu nestale tokom dojave o bombi
Foto: Shutterstock

nastavlja se istraga

ISPRAVKA Cigrarete iz Luke Bar nisu nestale tokom dojave o bombi

Crna Gora -

Iako smo 8.2.2022 objavili tekst u kom smo sugerisali da su cigarete iz Luke Bar nestale nakon dojave o bombi, analiza Raskrinkavanja.me nas je upozorila da ne postoji dokaz da je ova tvrdnja tačna tj. da direktorka uprave prihoda nije precizirala kada su tačno cigarete nestale

Naime, cigarete jesu nestale iz luke, ali nadležni nisu precizirali u kom se tačno trenutku to dogodilo.

Dodatnom izjavom je direktorica Uprave prihoda i carina Milena Petričević pojasnila.

“Krađa se nije dogodila u to vreme kada je javljeno da je postavljena bomba, već u ranijem periodu”, kazala je Petričević.

Ostatak teksta je u integralnom izdanju:

Sedmorica suspendovanih carinika iz Bara privedeni su na saslušanje, rečeno je "Vijestima" nezvanično iz Uprave prihoda i carina.

Carinici su suspendovani nakon što je velika količina cigareta odvezena kamionom iz jednog skladišta u Slobodnoj zoni Luke Bar.

Vršiteljka dužnosti direktorice Uprave prihoda i carina Milena Petričević ranije danas je kazala "Vijestima" da je krađa otkrivena danas, nakon što su službenici UPC krenuli u popis cigareta i duvanskih proizvoda smještenih u skladištima Slobodne carinske zone.

"Privremeno sam suspendovala sedam službenika Carinske ispostave Slobodne zone Bar zbog nastale posljedice usljed krađe cigareta i suspenzija će biti na snazi do utvrđivanja stepena pojedinačne odgovornosti i svih okolnosti u kojima se dogodila krađa", kazala je Petričević.

Iz Uprave policije "Vijestima" su saopštili da njihovi službenici sprovode aktivnosti na rasvetljavanju tog slučaja.

Kurir.rs/Vijesti.me

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track