PROVALA U LUCI BAR: Dvojica muškaraca uhapšena zbog krađe cigareta
Foto: Shutterstock

Skinuta plomba sa vrata magacina

PROVALA U LUCI BAR: Dvojica muškaraca uhapšena zbog krađe cigareta

Crna Gora -

Zbog krađe cigareta iz Slobodne zone, u Luci Bar, uhapšeni su osnivač i izvršni direktor firme "Peročević" M.P. (44) iz Bara i D.D. (42), zaposlen u Upravi prihoda i carina, saopšteno je iz policije.

Juče je policiji oko 11 časova prijavljeno da je na kapiji skladišta firme „Montenegro duvan comerc“, koje se nalazi u Slobodnoj zoni Luke Bar, došlo do oštećenja carniske plombe, nakon čega je pregledom utvrđeno da nedostaje 11.349 paketa raznih vrsta cigareta.

Iz policije ističu da je 8.829 nestalih paketa predmet krivičnog postupka Specijalnog državnog tužilaštva, po čijem nalogu su smještene u navedeno skladište.

"Nakon sprovedenih policijsko – tužilačkih aktivnosti, utvrđen je identitet vlasnika teretnog motornog vozila marke „Volvo“ koji je izvršio utovar cigareta iz skladišta firme „Montenegro duvan comerc“ u Slobodnoj zoni Luke Bar, te su slobode lišeni M.P. (44) iz Bara kao osnivač i izvršni direktor u pravnom licu „Peročević“ d.o.o Bar zbog sumnje da je izvršio krivično delo krijumčarenje i D.D. (42) iz Bara zaposleni u Upravi prihoda i carina zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja", navodi se u zvaničnom saopštenju.

Osumnjičeni će biti privedeni uz krivičnu prijavu državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru.

Iz policije dodaju da se preduzimaju dalje aktivnosti na utvrđiavanju svih okolnosti ovog događaja i identifikaciji svih osoba koje su učestvovale u ovim nezakonitim radnjama.

"Naglašavamo da Uprava policije nije nadležna i ne obavlja obezbeđenje skladišta u Slobodnoj zoni Luke Bar, kojom upravlja pomenuti operator, sprovođenje mera carinskog nadzora vrši Uprava prihoda i carina, a nadzor nad sprovođenjem Zakona o slobodnim zonama vrši ministarstvo nadležno za poslove spoljne trgovine", zaključuje se.

Kako se sumnja, sa magacina je skinuta plomba u trenutku dok je Luka Bar bila evakuisana zbog dojave o bombi, za koju se kasnije ispostavilo da je bila lažna.

"Ništa nije slučajno, potvrđujem svoju raniju sumnju da postoji izvjesna sprega kriminala sa direktnim predstavnicima i ovlašćenim licima u Carinama i Luci Bar", kazala je juče za TVCG direktorica Uprave Milena Petričević, nakon informacije o nestanku cigareta.

Kurir.rs/RTCG

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track