RUSIJA MORA BITI UNIŠTENA Skandal ukrajinskog konzula u Podgorici! Napisao poruku na Fejsbuku, pa je obrisao! Moskva traži zaštitu
Foto: Printscreen YT

prokijevski marš

RUSIJA MORA BITI UNIŠTENA Skandal ukrajinskog konzula u Podgorici! Napisao poruku na Fejsbuku, pa je obrisao! Moskva traži zaštitu

Crna Gora -

Moskva je u četvrtak izrazila zabrinutost zbog bezbednosti svog diplomatskog predstavništva u Crnoj Gori nakon što je ukrajinski konzul postavio, a zatim izbrisao poruku pod heštegom pozivajući na uništenje Rusije.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije zvanično je zatražilo od te balkanske zemlje da pojača zaštitu zgrade ruske ambasade u Podgorici, plašeći se mogućih „provokacija... u organizaciji ukrajinske ambasade“ tokom prokijevskog marša planiranog za subotu, objavila je RT.

Apel je upućen nakon što je Mihail Šmatov, konzul Ukrajine u Podgorici, najavio marš na Fejsbuku pod haštagom „Rusija mora biti uništena“ na ukrajinskom i istom frazom na crnogorskom. Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova napisala je na društvenim mrežama da je hešteg svedočanstvo „ko zapravo kuje agresivne planove“.

Šmatov je kasnije promenio hešteg u „UkrainiansVillResist“. On je odgovorio na komentare Zaharove dodajući: „Priznanje vaših aktivnosti od strane neprijatelja je neprocenjivo. Nastaviće se."

Kurir.rs/RT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track