ALEKSA BEČIĆ NA PROTESTIMA U PODGORICI: Ne praštam izdaju! Propalo pravo na vanrednu sednicu! VIDEO
Foto: Printscreen/Youtube, Youtube prtscr / RTCG

JASNO

ALEKSA BEČIĆ NA PROTESTIMA U PODGORICI: Ne praštam izdaju! Propalo pravo na vanrednu sednicu! VIDEO

Crna Gora -

Novi protest u organizaciji Demokratske Crne Gore održan je prekoputa Hrama u Podgorici. Slogan protesta je: „Ustani! Odbrani! Pobijedi!“. Pored DCG protestu prisustvuju i poslanik Ujedinjene Crne Gore Vladimir Dobričanin, kao i lider Ujedinjene Goran Danilović i dr Danilo Jokić.

Građani su nosili državne zastave Crne Gore, zastave Kraljevine Crne Gore, zastavu Evropske unije.

„Dali su sebi za pravo da varaju narod. A ti narode, hrabar si koliko si slobodan. Slobodan čovek je hrabar čovek. Neslobodan čovjek je kukavica. Prost bio ovaj podgorički severac pri onoj gorčini koju osećamo zbog izdajničkog puta kojima su krenuli oni kojima smo dali povjerenje. Sve u životu mogu da oprostim i razumem, ali izdaju nikada ne mogu da oprostim“, dodao je Aleksa Bečić.

„DPS sada želi varanjem da prečicom dođe do vlasti. Beže od izbora kao đavo od krsta“, istakao je on

Poslanik Demokrata Boris Bogdanović je najavio nastavak protesta i zamolio ljude da dođu u što većem broju, da bi se odbranila izborna volja građana.

„Ustala je Crna Gora da bi odbranila svoju budućnost i prošlost kada smo rekli „ne“ izdajnicima i lopovima. Htjeli su da odlože izbore, rekli smo „Ne dosta je“. Htjeli su da vladaju na Cetinje, rekli smo „ne, dosta je“. Hteli su da nema protesta širom Crne Gore rekli ste „Ne, dosta je“. Kada ste vidjeli najmasovnije proteste u Nikšiću, Pljevljima i Kolašinu, nema bolje pozivnice od te za sve naredne skupove i nema bolje garancije da radimo dobro“, poručio je on.

Demokratska Crna Gora je nakon pada Vlade i smjene Alekse Bečića sa mjesta predsjednika Skupštine, osim u Podgorici, proteste organizovali u Nikšiću, Beranama, Pljevljima, Kolašinu i Žabljaku.

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović poručio je da će prisustvovati protestu sa ministrom finansija Milojkom Spajićem.

– U šetnji koja čuva demokratski i ekonomski razvoj Crne Gore- poručio je ministar.

Kuriri.rs/In4S

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track