TROJE AMERIKANACA UHAPŠENO U CRNOJ GORI: Pali po poternici FBI, planirali velike bankarske prevare!
Foto: FBI

zajednička akcija

TROJE AMERIKANACA UHAPŠENO U CRNOJ GORI: Pali po poternici FBI, planirali velike bankarske prevare!

Crna Gora -

Troje državljana Sjedinjenih Američkih Država, 43 - godišnji Ričard Ajvazjan, njegova tri godine mlađa supruga Marijeta Terabelijan i njegova snaha 42 - godišnja Tamara Dađan uhapšeni su u dve odvojene akcije izvedene 22. i 23. februara na području Budve i Tivta.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, njihovo hapšenje izvedeno je zahvaljujući kvalitetnoj i efikasnoj međunarodnoj saradnji sa FBI.

Trio koji se nalazio na listi traženih lica FBI-a, a za kojim je poternicu raspisao NCB Interpol Vašington, tražen je zbog zločinačkog udruživanja s ciljem izvršenja bankarske prevare i pronevere, 11 pronevera, osam bankarskih prevara, krađe identiteta i zločinačkog udruživanje sa ciljem pranja novca, prenose Novosti.

- Veruje se da su od marta do oktobra 2020. godine planirali da prevare Upravu za mala preduzeća, američku vladinu agenciju i finansijske institucije, preko sredstava koja su bila namenjena za fizička lica i kompanije pogođene pandemijom COVID-19. Oni su koristeći lažne i ukradene identitete podnesili lažne prijave za kredit Upravi za mala preduzeća i finansijskim institucijama kojom prilikom su oštetili budžet Sjedinjenih Američkih Država, a sebi pribavili imovinsku korist od preko 16 miliona dolara - saopšteno je iz Uprave policije.

Dodaje se da je prilikom hapšenja kod njih je pronađeno više falsifikovanih pasoša sa drugim identitetima koje su koristili prilikom skrivanja.

- Oni će biti privedeni Sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici na dalju nadležnost, a sledi dalja komunikacija pravosudnih organa Sedinjenih Američkih Država i Crne Gore - dodaje se u saopštenju.

(Kurir.rs )

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track