LUKSUZNA JAHTA RUSKOG MILIJAREDRA NESTALA SA RADARA: Brod naftnog oligarha Alekperova postao nevidljiv po napuštanju Crne Gore!
Foto: Youtube prtscr / Como Estas

u vreme zaplene jahti

LUKSUZNA JAHTA RUSKOG MILIJAREDRA NESTALA SA RADARA: Brod naftnog oligarha Alekperova postao nevidljiv po napuštanju Crne Gore!

Crna Gora -

Jahta ruskog milijardera Vagita Alekperova, The Galactica Super Nova, nestala je sa radara, sudeći po podacima sa sajta Marine Traffic.

Plovilo vlasnika ruskog "Lukoila" prošle sedmice bilo je u Porto Montenegru, a prema zvaničnim podacima, isplovilo je iz crnogorske marine, prenosi RTV Budva.

Ubrzo nakon što je jahta napustila crnogorsku marinu, automatski sistem "Galactica Super Nova" za praćenje, takođe poznat kao AIS, prestao je da šalje signale, izvještava MarineTraffic i slični sajtovi Vessel Finder i Vessels Value.

Mediji pišu da je Alekperova luksuzna jahta "misteriozno nestala" u trenutku kada su plovila drugih ruskih oligarha zaplijenjena.

Brod je trebalo da ažurira svoju lokaciju u sredu popodne po srednjeevropskom vremenu.

Alekperovljeva jahta, prema Superyacht Fan, ima bazen sa staklenim dnom od šest metara i vodopadom, tač end go (touch-and-go) heliodrom, lift i veliki klub. Dugačka je oko 70 metara i može da primi 28 ljudi.

Kurir.rs / RTV Budva, Foto: Youtube prtscr / Como Estas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track