OD SUTRA NOVE MERE Đaci mogu na ekskurzije i van Crne Gore, dozvoljen rad noćnih klubova, vraća se i publika na tribine
Foto: SOPA Images / ddp USA / Profimedia

Korona virus

OD SUTRA NOVE MERE Đaci mogu na ekskurzije i van Crne Gore, dozvoljen rad noćnih klubova, vraća se i publika na tribine

Crna Gora -

Broj novooboljelih manji za 42, a preminulih za 63 odsto u odnosu na prethodne dve nedelje. Novim merama dozvoljen i veći broj posetilaca na sportskim manifestacijama na otvorenom.

Vlada je donela nove protivepidemijske mere, koje će važiti od 25. marta do 8. aprila.

Dozvoljava se rad noćnih klubova i diskoteka, a omogućavaju se školski izleti i ekskurzije i van Crne Gore.

Povećava se i broj posetilaca na sportskim manifestacijama na otvorenom, gde je dozvoljena popunjenost tribina do dve trećine od ukupnog broja sedišta uz poštovanje osnovnih epidemioloških mera. U zatvorenim sportskim objektima ostaje ograničenje broja posetilaca do 50 odsto uz po jedno prazno sedište između gledalaca. Sve ostale mere ostaju na snazi.

Direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić rekao je da je broj novoobolelih u poslednje dve nedelje manji za oko 42 odsto u odnosu na prethodne dve nedelje. Broj preminulih u poslednje dve sedmice takođe je manji za oko 63 odsto u odnosu predhodne dve nedelje.

Hospitalizovano 46 kovid pacijenata

Direktorka Kliničkog centra Crne Gore Ljiljana Radulović rekla je da je u blagom padu broj hospitalizovanih kovid pacijenata. U odnosu na 51, koliko ih je u bolnicama bilo 10. marta, danas ih je 46.

Na lečenju u KCCG-u je 14 kovid pacijenata, u Pljevljima 10, Baru osam, Beranama i Kotoru po četvoro, a u Bijelom Polju i Nikšiću po troje pacijenata. U Specijalnoj bolnici Brezovik trenutno nema kovid pacijenata.

Kurir.rs/Vijesti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track