PORTAL BORBA O PISANJU VIJESTI: Kada su Rusi gasili požare bili su vam dobri! Gde je sada NATO da gasi požare širom zemlje?
Foto: Profimedia

direktno

PORTAL BORBA O PISANJU VIJESTI: Kada su Rusi gasili požare bili su vam dobri! Gde je sada NATO da gasi požare širom zemlje?

Crna Gora -

Koncern “Vijesti“ je od početka krize u Ukrajini postao glavna medijska platforma za širenje antiruske histerije, a u poslednje vrijeme se ne libe ni od otvorene relativizacije takozvanih pronacističkih formacija koji su postali deo regularne ukrajinske vojske, ističući se po stravičnim zločinima prema civilima, prenosi portal Borba.me

Stvaranje atmosfere linča i lova na sve one koje označe kao “proruske elemente“ neodoljivo podseća na 1948. godinu, koju su prije par nedelja i glorifikovali stavljajući na naslovnu stranu Josipa Broza i ističući njegov lik i delo.

“Vijesti“ su se još jednom dokazali kao džuboks-medij, koji svira po narudžbi i zavisno od visine uplate naručioca. Ne tako davno, preciznije 2007. godine, u “Vijestima“ je objavljen tekst “Samaljot zapalio srca Crnogoraca“, kada su reporteri “Vijesti“ proveli dan zajedno sa posadom ruskog protivpožarnog aviona Iljušin 76 čije je slanje, a po navodima u tekstu, lično naložio Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin.

“Ovo je još jedan dokaz da crnogorsko-ruska ljubav nije samo deklarativna, već i konkretna jer su rusi došli da pomognu Crnoj gori u borbi protiv svakodnevnih požara besplatno, onako bratski“, pišu tadašnje “proruske Vijesti“.

Na ovakvom tekstu bi pozavideli i urednici Staljinove “Pravde“ 1930-tih godina, a naš portal i ogromna većina demokratske javnosti se s pravom pita koji su benefiti članstva Crne Gore u NATO, kada pred očima svih danima gore hektari šume u okolini Kolašina. O ekonomskoj pomoći i investicijama da i ne govorimo.

Očekujemo da će se vrlo brzo džuboks-koncern “Vijesti“ vratiti na podešavanja iz 2007. godine čim ostanu bez današnjih nalogodovaca i sponzora, a žetoni počnu da stižu sa druge strane.

Kurir.rs/Borba.me

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja