KNEŽEVIĆ POSLE PRETEĆIH PISAMA INSTITUCIJAMA: Bezbednosna situacija u Crnoj Gori stabilna, policija obezbeđuje škole
Foto: Youtube prtscr / Mina

odbor za bezbednost

KNEŽEVIĆ POSLE PRETEĆIH PISAMA INSTITUCIJAMA: Bezbednosna situacija u Crnoj Gori stabilna, policija obezbeđuje škole

Crna Gora -

Predsednik Odbora za bezbednost i odbranu Milan Knežević rekao je nakon sednice na kojoj je održano kontolno saslušanje čelnika bezbednosnog sektora, da su dobili uveravanja da je bezbednosna situacija u državi stabilna.

Rekao je i da su dobili informacije da Uprava policije obezbeđuje škole - učenike i nastavni kadar, kao i da je njegov stav da iza dojava stoji "domaća kuhinja".

"Imam nekoliko elemenata zbog kojih to tvrdim, a jedan od njih je da su svi ti dopisu stigli sa kriprovanih mejlova, da bi zaštitili vođu organizacije", rekao je Knežević.

On nije isključio ni upliv nekih službi, ali je naglasio da ne misli da srpsku, rusku i Nato partnerske službe.

Istakao je da se nada da će nadležni utvrditi ko stoji iza toga i da će taj odgovarati, prenose Vijesti.

"Kao državljanin Crne Gore i čovek koji živi ovde, stvarno molim Boga da iza ovoga ne stoji nijedan čovek iz Crne Gore", rekao je on.

Kontrolno saslušanje čelnika bezbednosnog sektora održano je iza zatvorenih vrata, a povod za saslušanje su nedavne pretnje upućene na adrese Vlade, MUP-a, Glavnog grada u kojima je pod oznakom “VAŽNO” napisano da će “škole dići u vazduh”.

Odbor je, na inicijativu njegovog predsednika Kneževića, doneo odluku o saslušanju ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića, direktora Uprave policije Zorana Brđanina, direktora Agencije za nacionalnu bezbednost Dejana Vukšića i glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track