CRNA GORA DA UVEDE SANKCIJE RUSIJI: To bi moglo da se dogodi sutra, kada će sednicom vlade predsedavati Abazović
Foto: Printscreen Vijesti.me

PORUKA LajčakA

CRNA GORA DA UVEDE SANKCIJE RUSIJI: To bi moglo da se dogodi sutra, kada će sednicom vlade predsedavati Abazović

Crna Gora -

Specijalni izaslanik Evropske unije (EU) za Zapadni Balkan Miroslav Lajčak poručio je danas da Crna Gora treba u što kraćem roku da donese odluku o uvođenju sankcija Rusiji.

U razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Crne Gore Đorđem Radulovićem na marginama ministarskog sastanka NATO u Briselu, Lajčak je istakao da Unija ceni očiglednu posvećenost Crne Gore sprovođenju zajedničke spoljne politike.

"Dodao je da je potrebno doneti odluku o primeni restriktivnih mera u što kraćem roku. Imajući u vidu aktuelnu situaciju u Ukrajini, šef diplomatije Radulović istakao je značaj ubrzane EU integracije Zapadnog Balkana kao garanta bezbednosti i prosperiteta regiona, ali i čitave Evrope", saopšteno je iz Radulovićevog kabineta, prenosi Slobodna Evropa.

Nedeljama unazad Vlada Crne Gore ne uspeva da usvoji odluku o sprovođenju sankcija prema Rusiji zbog agresije na Ukrajinu, iako je Ministarstvo spoljnih poslova još 1. marta saopštilo da se Crna Gora pridružila sankcijama EU Rusiji.

To bi moglo da se dogodi sutra, kada će sednicom vlade predsedavati potpredsednik Dritan Abazović, jer premijer Zdravko Krivokapić nije u mogućnosti da prisustvuje toj sednici, prenela je RTCG.

Očekuje se da će na sutrašnjoj sednici na dnevnom redu ponovo biti uvođenje sankcija Rusiji.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track