AMERIČKI MARINCI UČESTVOVALI U ZAPLENI KOKAINA U KOJOJ SU PALI CRNOGORCI: Presretnuti tovar DROGE vredan 350 MILIONA EVRA!
Foto: MC1 Fred Gray IV, africom.mil

zelenortska ostrva

AMERIČKI MARINCI UČESTVOVALI U ZAPLENI KOKAINA U KOJOJ SU PALI CRNOGORCI: Presretnuti tovar DROGE vredan 350 MILIONA EVRA!

Crna Gora -

Afrička komanda oružanih snaga SAD (Afrikom) potvrdila je danas svoju podršku operaciji koju su sprovele vlasti Zelenortskih ostrva a koja je dovela do zaplene skoro šest tona kokaina, u vrednosti od 350 miliona dolara. U akciji su uhapšena dvojica državljana Crne Gore i pet Brazilaca.

Kako prenosi portal "expressodasilhas.cv", policijski zvaničnici Kabo Verdea sa marincima SAD presreli su ribarski brod sa sumnjivim teretom u vodama Zelenortskih ostrva, a droga je bila vredna 350 miliona dolara.

kokain, zaplena
foto: MC1 Fred Gray IV, africom.mil

"Naša dugoročna partnerstva sa afričkim državama, uključujući Zelenortska ostrva, su od vitalnog značaja za suočavanje sa pretnjama kao što su terorizam, ilegalna trgovina i piraterija", rekao je general-major Gregori Anderson, direktor operacija u Afrikomu.

Policija Kabo Verdea i američke pomorske snage su otkrile 5,6 tona kokaina na ribarskom brodu iz Brazila i tom prilikom uhapšena su dvojica Crnogoraca.

Identitet uhapšenih lica se još ne zna.

Kurir.rs / RTCG, Foto: MC1 Fred Gray IV, africom.mil

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track