ADVOKAT BIVŠE PREDSEDNICE VRHOVNOG SUDA: Miloš Medenica je na lečenju u Beogradu ali će doći pred pravosudne organe u Crnoj Gori!
Foto: Youtube prtscr / Vijesti online

slučaj koji drma Crnu goru

ADVOKAT BIVŠE PREDSEDNICE VRHOVNOG SUDA: Miloš Medenica je na lečenju u Beogradu ali će doći pred pravosudne organe u Crnoj Gori!

Crna Gora -

Advokat Zdravko Begović, branilac bivše predsednice Vrhovnog suda Crne Gore, Vesne Medenice, rekao je danas da se njen sin Miloš Medenica u jednoj beogradskoj klinici leči od bolesti zavisnosti, ali da je izvesno da će doći pred crnogorske pravosudne organe.

On je rekao novinarima da je neprijatno iznenađen time što je Medenica koja je zadržana i u lošem je zdravstvenom stanju, danas saslušana pred sutkinjom podgoričkog Višeg suda, Suzanom Mugošom, zaduženom za istragu.

Medenica je bila "na ivici da ne može da iznese svoju odbranu", ali je odbrana iznela svoje argumente i protiv je određivanja pritvora, kazao Begović.

Komentarišući navode da su Medenica i sutkinja Mugoša prijateljice, on je kazao da se svi u pravosuđu međusobno poznaju, ali "svako radi svoj posao onako kako zakon dozvoljava, tu nema dileme niti bilo kakve sentimentalnosti".

Specijalno državno tužilaštvo je Višem sudu u Podgorici dostavilo predlog da se Medenici odredi pritvor do 30 dana, a ranije joj je određeno tužilačko zadržavanje do 72 sata.

Medenici koja je 17 godina bila na čelnim funkcijama u crnogorskom pravosuđu, na teret se stavljaju stvaranje kriminalne organizacije i protvzakoniti uticaj. Uhapšena je u nedelju uveče na podgoričkom aerodromu, odakle je trebalo da otputuje za Beograd.

Portal "Libertas" je objavio da je Medenica kupila kartu u jednom pravcu.

"Libertas" je nedavno objavio i da se njen sin, Miloš Medenica (35) bavio krijumčarenjem cigareta i trgovinom drogom - sudeći po podacima koje je Europol dostavio crnogorskoj policiji i tužilaštvu.

U presretnutim razgovorima koje je dostavio Europol, čuje se kako Medenica kaže policajcu Darku D. Laloviću (35) da je sa njegovim nezakonitim poslom upoznata njegova majka Vesna Medenica i da od nje može očekivati zaštitu - naveo je Libertas.

Vesna Medenica je od 2003. bila na dve najvažnije funkcije u pravosuđu: bila je četiri godine vrhovna državna tužiteljka Crne Gore, a potom u tri mandata na čelu Vrhovnog suda od 2007. do decembra 2020, kada je podnela ostavku.

Njen višestruki mandat na čelu Vrhovnog suda su kritikovali delovi međunarodne i domaće javnosti jer Ustav nalaže da jena osoba može na tu funkciju biti birana najviše dvaput.

Kurir.rs / Beta, Foto: Youtube prtscr / Vijesti online

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track