MOBILNI "SLETELI" NA KROV ISTRAŽNOG ZATVORA U SPUŽU: Moguće da su bili namenjeni škaljarcima ili kavčanima?
Foto: Youtube Printscreen, Profimedia

otkriće

MOBILNI "SLETELI" NA KROV ISTRAŽNOG ZATVORA U SPUŽU: Moguće da su bili namenjeni škaljarcima ili kavčanima?

Crna Gora -

Na krovu Istražnog zatvora u Spužu pronađena su četiri mobilna telefona, koja je, najverovatnije, ispustio dron, rečeno je Vijestima iz više izvora iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS).

Prema istim informacijama, mobilni telefoni pronađeni su u dva zamotuljka, a nadležni utvrđuju kada su “doleteli” na krov pritvorske jedinice.

”Pronašao ih je radnik koji je popravljao krov i o tome obavestio službenike Istražnog zatvora. S obzirom da su bili natopljeni vodom, pretpostavlja se da su tu od ranije, kada smo osuetili pokušaje pojedinaca da dronom ubacuju telefone pritvorenim licima”, kazao je jedan od sagovornika,

Drugi izvor Vijesti, rekao je da su telefoni najverovatnije greškom ispušteni na krov, odnosno da je neko slabo navodio dron.

”Nije isključeno da su bili namenjeni nekom od članova kotorskih klanova čije sobe su na poslednjem spratu, odmah ispod krova. Nejasno je, ipak, kako su promakli službenicima koji rade na karauli”, kazao je taj izvor.

Iz UIKS-a objašnjavaju da je dron nadletao spuške bedeme pre oko pola godine, te da su tada sumnjali da je u pitanju pokušaj donošenja nedozvoljenih supstanci ili predmeta.

Kurir.rs/Vijesti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja