KOLIKO SU KORUMPIRANE BEZBEDONOSNE STRUKTURE U CG: Zašto nisu suspendovani policajci povezani sa kavačkim klanom?
Foto: Screenshot/Libertas/SKY aplikacija

portal borba.me

KOLIKO SU KORUMPIRANE BEZBEDONOSNE STRUKTURE U CG: Zašto nisu suspendovani policajci povezani sa kavačkim klanom?

Crna Gora -

Crnu Goru poslednjih dana potresa bezbednosni skandal za koji će neko morati da odgovara, ali koji takođe pokazuje da su bezbednosne strukture Crne Gore korumpiranije nego što se u početku mislilo, prenosi portal Borba.me

Naime, policajci Petar Lazović i Milo Ljubović bili su u direktnom kontaktu sa kavačkim klanom i davali informacije vođi tog klana Radoju Zviceru, ali i dozvolili ulazak u Crnu Goru „koljačima“ Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću, nakon čega su njih dvojica brutalno ubili dvoje crnogorskih državljana.

Malo po malo, strani centri moći dali su dokaze nadležnim organima, koji, osim slučaja Vesne Medenice i njenog sina Miloša, nisu ništa uradili. Zbog toga su strani centri moći rešili da našim autoritetima „navuku” da kriminalci imaju veoma čvrste veze sa policijom, čime se otkriva da Lazović i Milović sarađuju i daju operativne informacije kriminalnim grupama i „kavčanima”.

Da stvar bude gora i manje ozbiljna, ni nakon ovog dokaza nadležni nisu reagovali, pa Lazović i Milović nisu saslušani ni kao građani, iako postoji fotografija na kojoj se jasno vidi da se njih dvoje pominju u društvu optuženih sa najtežim mogućim zločinima, kao što su šverc droge i teško ubistvo.

Činjenica da pomenuta dva policajca nisu suspendovana, a dovode se u vezu sa kriminalnom organizacijom, čime direktno ugrožavaju zdravlje građana Crne Gore, govori o neozbiljnosti i na kraju o veoma nonšalantnom ponašanju obezbeđenja sektoru.

Kurir.rs/Borba.me

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track