BISTA LJUBA ČUPIĆA U DANILOVGRADU BIĆE UKLONJENA: Građani razočarani onim što su videli, kažu OSMEH NIJE NJEGOV (VIDEO)
Foto: Kurir

Oštre kritike

BISTA LJUBA ČUPIĆA U DANILOVGRADU BIĆE UKLONJENA: Građani razočarani onim što su videli, kažu OSMEH NIJE NJEGOV (VIDEO)

Crna Gora -

Narodni heroj Ljubo Čupić dobio je u parku kod trga u rodnom Danilovgradu bistu, koja je danas i juče izazvala brojne polemike. Građani su prilično razočarani onim što su videli, te je dominantan stav u javnosti bio kako bista ne oslikava lik, a naročito osmeh i oči Ljuba Čupića, zbog čega će ona biti uklonjena, prenosi Analitika.

00:07

Bista heroju Ljubu Čupiću

"Teško je uhvatiti neuhvatljivi i jedinstveni osmijeh Ljuba Čupića. Mi ćemo, ipak, bistu ubrzo skinuti, imaćemo sastanak i sa predsednicom opštine Zoricom Kovačević i videćemo koji će biti sledeći koraci”, kazao je za Portal Analitika član odbora Božidar Budo Brajović.

Istakao je kako negativne reakcije građana tumače kao razuman gest, te da iz tog razloga i deluju u skladu sa glasom javnosti.

Podsetimo, odluku da bista krasi Danilovgrad doneo je Organizacioni odbor u čijem su sastavu bili Zorica Kovačević, Božidar Budo Brajović, Momčilo Šaletić, Dragan Mitov Đurović, Miodrag Mijo Ćupić, Dragiša Lakićević i Alek Barović, a spomen obeležje je koštalo 4.500 evra. Bistu je radio vajar Mitar Živković.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track