UHAPŠEN MUŠKARAC KOJI JE DOKTORKI PRETIO PIŠTOLJEM Policija našla brdo oružja u njegovom stanu
Foto: Profimedia

podgorica

UHAPŠEN MUŠKARAC KOJI JE DOKTORKI PRETIO PIŠTOLJEM Policija našla brdo oružja u njegovom stanu

Crna Gora -

Pripadnici policije su u Podgorici lišili slobode J. O. (63), koji se tereti za ugrožavanje sigurnosti.

Naime, on se sumnjiči da je 27. juna oko 14 časova, u holu Instituta za javno zdravlje u Podgorici, nakon kraćeg razgovora sa kliničkim toksikologom Sandrom Đurović, izvadio pištolj marke CZ 99 kalibra 9 mm koji joj je prislonio na stomak.

Đurović je kolegu odmah prijavila policiji.

- Bila sam u glavnom holu Instituta. Tom prilikom, s obzirom na moju situaciju u Institutu, i početak formiranja Centra za kontrolu trovanja Crne Gore naglas sam u šali prokomentarisala da se ništa ne radi kako treba, da sve treba da se okrene naopačke i dobro pretrese od strane Inspekcije rada, pa ako treba otići ću kod predsednika države. U tom trenutku mi je J.O. prišao i ispod svoje majice izvukao niklovani pištolj tetejac, i prislonio mi ga na stomak, ispričala je Đuranović u policiji.

Nakon toga policija je otišla da izvrši pretres stana i drugih prostorija koje J. O. koristi.

- Tom prilikom pronađeni su pištolj marke Zastava M-70 kalibra 7,65 mm sa oružnim listom i sedam komada municije, pištolj CZ 99 kalibra 9 mm sa oružnim listom i 11 komada municije, lovačku pušku sa oružnim listom, kao i pištolj Zastava M-70 kalibra 7,65 mm bez oružnog lista i tri komada municije, navodi se u policijskom saopštenju.

Kako se ističe, J. O. je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track