SKANDAL U CRNOJ GORI: Ministar se u zgradi vlade slikao sa albanskom zastavom? FOTO
Foto: Instagram, Profimedia

ISTRAGA PROTIV MARAŠA DUKALJA

SKANDAL U CRNOJ GORI: Ministar se u zgradi vlade slikao sa albanskom zastavom? FOTO

Crna Gora -

Ministar javne uprave Crne Gore izazvao je buru u javnosti svojom čestitkom Dana nezavisnosti upućenoj američkoj ambasadorki u zemlji Džudi Rajzing Rajnke.

Problem nije bila čestitka nego pozadina na kojoj se vidi Maraš Dukaj, koji je inače i politički direktor stranke Albanska alternativa, kako sedi ispred crnogorske i albanske zastave.

Centar za građansko obrazovanje pozvao je nadležne organe da utvrde da li je fotografija ministra napravljena u objektu Vlade i postupe u skladu sa zakonom.

Ministar javne uprave Maraš Dukaj, iako dolazi iz partije nacionalne manjine, mora znati da kao član Vlade Crne Gore, a posebno kad istupa kao ministar, ima obavezu da zastupa interese države Crne Gore i svih njenih građana/ki bez obzira na nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost, saopšteno je iz Centra za građansko obrazovanje (CGO).

"Zakon o izboru, upotrebi i javnom isticanju nacionalnih simbola propisuje zabranu isticanja simbola druge države, između ostalog, u objektima Vlade", navodi se na Tviter nalogu CGO.

"Ukoliko je fotografija nastala u nekom drugom objektu, CGO poziva ministra Dukaja da to javno objasni i da se izvini što koristi u službene svrhe objekte koji mogu izazvati opasne kontroverze u već snažno polarizovanom društvu", poručili su iz CGO.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track