KAD AKO NE SAD? Na Aerodromu Tivat krpe platformu noću u sred sezone, raspisali tender za izbor izvođača radova
Foto: Youtube prtscr / Julianna Life

crna gora

KAD AKO NE SAD? Na Aerodromu Tivat krpe platformu noću u sred sezone, raspisali tender za izbor izvođača radova

Crna Gora -

Aerodromi Crne Gore raspisali su tender za izbor izvođača radova koji treba da završi hitnu sanaciju oštećenja na delu platforme i saobraćajnica aerodroma Tivat.

Radovi će se, kako se vidi iz tenderske dokumentacije, izvoditi u sred špica sezone i to tokom noći kada je aerodrom zatvoren za saobraćaj, kako se ne bi ometalo normalno funkcionisanje tivatske vazdušne luke.

Ova operacija, iako se obavlja kad joj vreme nije, ipak neće osetnije poremetiti funkcionisanje Aerodroma Tivat jer on ove sezone, zbog gubitka ruskog, beloruskog i posebno ukrajinskog tržišta, beleži značajno smanjenje obima prometa u odnosu na lani i pogotovo godine pre izbijanja pandemije koronavirusa, pišu Vijesti.

Dnevno na aerodromu Tivat se obavlja maksimalno 30ak operacija aviona dok je u rekordnoj 2019. godini u ovo doba dnevno beleženo i do 120 operacija.

Aerodromi Crne Gore su raspisali tender za sanaciju oštećenja čija je procenjena vrednost 39.000 evra. Izvođač radova je dužan da popravku koja uključuje sanaciju i zamenu dostrajalog i oštećenog asfalta završi u roku od pet noć.

Kurir.rs/Vijesti.me

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track