DRAMA U HERCEG NOVOM: Širi se požar iznad naselja Zelenika, uključila se vojska, strahuje se da se ne proširi na Opštinu Kotor
Foto: Printscreen/YouTube

crna gora

DRAMA U HERCEG NOVOM: Širi se požar iznad naselja Zelenika, uključila se vojska, strahuje se da se ne proširi na Opštinu Kotor

Crna Gora -

Helikopter Vojske Crne Gore stigao je u Herceg Novi i počeo gašenje požara koji se, prema rečima komandira Službe zaštite i spašavanja tog grada Zlatka Ćirovića tokom noći proširio prema naselju Bunovići i Bjelskim Kruševicama.

"Požar u mestu Kabao, iznad naselja Zelenika u Herceg Novom tokom noći se proširio i zahvata područje, istočno, prema naselju Bunovići i Bjelskim Kruševicama", rekao je Ćirović RTCG.

Sitaucija na terenu nije baš povoljna i danas očekujemo pomoć iz vazduha, rekao je on..

Požar je izbio u nedelju popodne. Helikopter Vojske Crne Gore i juče je pomagao gašenje požara na tom terenu i Ćirović je zahvalio pripadnicima VCG koji su juče nosili vodu 50 puta.

"Efekat je bio trenutan jer je opožarena površina velika a teren nepristupačan. Kao što je poznato kod vatrogasaca, dok ne dođe ljudska noga na to područje požar je teško ugasiti. Mi još uvek ne možemo da priđemo opožarenom području. Naše ekipe su danonoćno a terenu, pratimo situaciju, prioritet je da zaštitimo imovinu, da nemamo ljudskih žrtava. Na tom potezu je gusta vegetacija. Nažalost flora i fauna će stradati ali nama je prioritet da nemamo materijalne štete i ugrožene ljudske živote, na to smo se prevashodno bazirali", rekao je Ćirovoć za TVCG.

On je dodao da vatrogasci u gašenju požara imaju i pomoć od lokalnih lovaca koji, kaže, dobro poznaju teren u upućuju ih na staze koje bi mogli da koriste.

Ćirović dodaje da je prioritet da se požar ne proširi na Opštinu Kotor.

"Mi smo jutros imali sastanak u Službi zaštite i nama je glavni prioritet da požar ne pređe u Opštinu Kotor. Da li ćemo uspeti ne mogu reći jer je velika površina opožarena, gusta vegetacija, vetar nam ne ide na ruku, tako da su procene nazahvalne", dodao je on.

U međuvremenu, požar na Žvinjama koji se juče ponovo aktivirao saniran je.

"S vremena na vreme se pojavi po neki plamen jer je velika suša. Vatrogasci to saniraju", rekao je Ćirović.

Kurir.rs/RTCG

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track