PRVI SNIMCI PAKLA KOD BARA: Vatrena stihija se približila kućama, blokiran saobraćaj, vetar otežava prognoze za gašenje! VIDEO
Foto: Screenshot YT/Bar TV

drama

PRVI SNIMCI PAKLA KOD BARA: Vatrena stihija se približila kućama, blokiran saobraćaj, vetar otežava prognoze za gašenje! VIDEO

Crna Gora -

Veliki požar izbio je iznad Crvene plaže, između Bara i Sutomora. Gašenje požara otežava vetar i nepristupačan teren, a ugrožene su i kuće. Kako saznaje CdM, zatvoren je drumski i železnički saobraćaj, a u pomoć barskim vatrogascima stigle su podgoričke kolege sa dva kamiona za gašenje požara i pet vatrogasaca. Pomažu im i kolege iz Budve, Tivta, Ulcinja, Cetinja…

00:48

Veliki požar kod Bara

Barski vatrogasci, potpomognuti kolegama, meštanima i privatnicima sa cisternama, bore se protiv vatrene stihije, koja je stigla do kuća. Teren je nepristupačan i uprkos ogromnom naporima vatrogasaca i meštana, vatra se širi.

"Sve raspoložive snage svih službi su na terenu. Plašimo se za kuće iznad i ispod pruge. Snažan vetar nam onemogućava bilo kakve prognoze”, rekao je za Bar info vatrogasac Aco Vulević.

Bar info javlja da u naseljima Vitići i Peranovići u Gornjem Šušanju nema struje.

Mladen Kovačević, čiji brat Saša ima kuću u Peranovićima, stigao je u Gornji Šušanj i sprema se da pomaže u gašenju požara.

“Na sigurno sam poveo decu i ženu. Požar trenutno ne ugrožava kuće, jer se jedan krak širi ka pruzi, a drugi ka Generalovoj kući. Najviše nas je strah da vjetar pojača, onda će vatra krenuti ka nama“, kazao je Kovačević za Bar info.

Brojni turisti i meštani su zaglavljeni u kilometarskoj koloni u Sutomoru.

“Bili smo u Sutomoru na plaži, tačnije kod Maljevika. Već sat vremena smo u koloni, a smješteni smo u Baru. Ovo nam je sve veoma neprijatno i nezgodno zbog dece”, kazao je za Bar info turista iz Beograda.

Kurir.rs/CDM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track